Женското приятелство е по-трайно

2012-08-22 10:00:00
Женското приятелство е по-трайно
Снимка: sxc.hu

Приятелството между две жени е по-трайно от това между двама мъже, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че една на всеки три от представителките на нежния пол може да се похвали с дългогодишна приятелка още от ученическите си години. Едва 16% са мъжете, които успяват да поддържат подобно продължително приятелство.

 

 

Въпреки че представителите и на двата пола имат средно между 50 и 100 приятели в социалната мрежа Facebook, по-голямата част от тях признават, че в живота си имат точно 5 човека, на които могат винаги да разчитат.

 

С напредването на възрастта групата на приятелите (близки и далечни) постепенно намалява. Когато един човек навърши 60 години, той вече има само трима наистина близки хора.

 

Резултатите от проучването също така сочат, че 37% от мъжете и жените намират най-добрите си приятели на работното си място. Участниците в допитването признават, че поддържат продължителен контакт с не повече от петима от бившите си съученици.

 

Един на всеки трима от мъжете и една на всеки четири от жените използват социалните мрежи от типа на Facebook за намирането на стари приятели.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
hey.mistery
преди 11 години

Аз също не съм много съгласна със статията. Да - имам две най-добри приятелки, които познавам от 6-7 години и никога не са ме предавали, но познавам и момичета, които са приятели също от много време. От друга страна погледнато ние жените се караме с приятелките си за глупости (въпреки че ни минава бързо) доколкото момчетата са по-уединени.

hrisito0o
преди 11 години

Така е.Познавам най-добрата си приятелка от тригодишна и още сме заедно навсякъде и по всяко време.

horacio
преди 11 години

Да, много яко да делите така хората. Всичко си зависи от самите хора, кво значение има жени ли са или мъже. Аре стига с тия заучени глупости.

^dandelion^
преди 11 години

Аз също НЕ съм съгласна със статията. Въпреки, че съм момиче мисля, че мъжкото приятелство е много по силно и дълготрайно.

antineutral
преди 11 години

напълно съм съгласен със Seeker93, статията куца още от заглавието

Seeker93
преди 11 години

Пълна измислица..по-силно от мъжкото приятелство няма!

scrooper
преди 11 години

"Въпреки че представителите и на двата пола имат средно между 50 и 100 приятели в социалната мрежа Facebook" Мда, в Сибир по- скоро.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия