Каква е тайната на щастливия живот?

2012-08-12 18:15:00
Каква е тайната на щастливия живот?
Снимка: sxc.hu

Близките взаимоотношения с членовете на семейството и приятелите още в ранна детска възраст са ключови фактори за изграждането на щастлив живот в бъдеще, твърдят новозеландски учени, цитирани от британския вестник “Daily Mail”.

 

За да стигнат до това заключение, изследователите анализирали данните за 32 години от живота на общо 804 души, наблягайки най-вече на взаимоотношенията и разбирателството в семейството, социалните умения и контакти, както и на академичните постижения.

 

 

Именно така те открили силна зависимост между щастието на зряла възраст и добрите взаимоотношения със семейството и приятелите в детските години. Не по-малко важни са и социалните контакти в юношеската възраст, които водят до подобряване на самочувствието и увереността в собствените сили и възможности.

 

Макар и доскоро да се считаше, че академичните постижения гарантират един по-добър живот, свързан с намирането на по-хубава и високоплатена работа, оказва се, че техният принос към щастието всъщност е сериозно надценен.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия