Със замъглени очила срещу сексуалното изкушение

2012-08-11 18:00:00
Със замъглени очила срещу сексуалното изкушение
Снимка: sxc.hu

Ултраортодоксалните мъже евреи измислиха нов начин, по който да се борят срещу сексуалното изкушение – чрез замъглени очила, пише в. “Daily Mail”.

 

В истинска мода сред крайно религиозните представители на силния пол в Израел се е превърнало носенето на специални очила, които размазват гледката в далечина и позволяват кристално виждане само на близко разстояние в рамките на няколко метра.

 

 

Главното предназначение на очилата е да предпази евреите от това в полезрението им да попаднат оскъдно облечени жени. Цената на нетипичния моден аксесоар е едва няколко долара.

 

Запознати със ситуацията в религиозните квартали на Йерусалим поясняват, че замъгляващите гледката очила далеч не са единствените пособия, предпазващи мъжете от изкушаващото въздействие на представителките на нежния пол. Така например съществуват и специални прегради, които се поставят край седалката в самолета, за да пречат на мъжете да наблюдават минаващите покрай тях жени.

 

Ултраортодоксалните евреи не се срамуват от използването на подобни приспособления, а дори напротив – гордеят се със спазването на принципите си. В крайно религиозните квартали на Йерусалим съществува полово разделение на автобусите, тротоарите и други обществени места. Освен това е забранен всякакъв контакт между мъж и жена, ако те не са женени. Представителките на нежния пол са задължени да носят дрехи, покриващи деколтетата им, блузи с дълги ръкави и поли до земята.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
notlike
преди 11 години

Вчера видях една такава еврейка - страшно хубава, просто писано яйце, ама заради ш*баната си религия беше облечена по безобразен начин - като пазарска ***. Жалко.. религията не трябва да има нищо общо със светския начин на живот!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия