Зениците – индикатор за сексуалната ориентация

2012-08-07 19:20:00
Зениците – индикатор за сексуалната ориентация
Снимка: sxc.hu

Зениците на един човек могат да бъдат безпогрешен индикатор за сексуалната му ориентация, сочат резултатите от изследване на учени от Корнуелския университет, цитирани от “Live Science”.

 

За да стигнат до това заключение, специалистите провели експеримент с участието на 165 мъже и 160 жени – хетеро-, хомо-, и бисексуални. Всички те трябвало да изгледат три едноминутни видеоклипчета. Първото представяло мастурбиращ мъж, второто – самозадоволяваща се жена, а третото – природен пейзаж. През цялото време специална камера проследявала състоянието на зениците на участниците в експеримента и регистрирала и най-малките изменения в големината им.

 

 

Както е известно, при сексуална възбуда зениците на човек се разширяват. Именно такава реакция била наблюдавана при хетеросексуалните мъже, гледащи еротичното видео с представителка на нежния пол, при хомосексуалните мъже, гледащи порно с представители на същия пол, и при бисексуалните, гледащи и двете еротични видеа.

 

Що се отнася до жените, резултатите при тях се оказали малко по-интересни. Хетеросексуалните дами реагирали (чрез неволно разширяване на зениците) както на еротичните клипчета с мъже, така и на тези с представителки на същия пол. Разбира се, това не значи, че всички жени тайно са бисексуални. Според учените съществуват ред други фактори, които вероятно оказват влияние върху наблюдаваното явление.

 

Съвсем очаквано зениците на хомосексуалните дами се разширявали много повече при наблюдаването на мастурбираща жена вместо на мъж. Бисексуалните реагирали еднакво и на двете видеа.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия