Американци дават 5000 долара за изгубен котарак

2012-07-29 10:57:00
Американци дават 5000 долара за изгубен котарак
Снимка: sxc.hu

Американско семейство е готово да се раздели със сума в размер на 5000 долара, за да си върне обратно изгубения в Сан Диего котарак, съобщава “ABC News”.

 

Преди около две седмица г-н и г-жа Фоско отишли на почивка в американския щат Калифорния. Не всичко обаче вървяло по план. Още на втория ден техният любим котарак Айви изчезнал безследно.

 

 

Засега опитите за намиране на изгубеното животното остават безуспешни. Семейство Фоско дори наело специален екип по издирване с ловни кучета, които душили из цял Сан Диего, опитвайки се да открият котарака. И това обаче не дало резултат.

 

В момента собствениците на Айви предлагат парична награда в размер на 5000 долара за човека, който успее да открие косматото животинче и им го върне невредимо. Това е техният последен, отчаян опит да си върнат обичания котарак.

 

Чудите се защо Айви е толкова ценен? Той е от изключително рядката американска порода Савана, която представлява кръстоска между африканския хищник сервал и домашна котка. Първият хибрид от подобен род е създаден през 1986 г.

 

Цената на първото поколение от тези котки достига внушителните 20 000 долара. Айви е от второ поколение, но неговата стойност също не е никак ниска.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 12 години

А на птичия пазар има куче и коте на килограм...

Georgi Simeonov
преди 12 години

"Преди около две седмица " някой българин ше го е писал това


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия