Котарак е кмет вече повече от 15 години

2012-07-22 22:15:00
Котарак е кмет вече повече от 15 години
Снимка: sxc.hu

Малкото градче Толкийтна в американския щат Аляска е едно от малкото населени места, които могат да се похвалят с това, че не са сменяли своя кмет вече повече от 15 години. И ако това ви се струва странно, то сигурно няма да повярвате, че още по-необичаен в случая е видът на кмета – той не е човек, а е животно, пише “New York Daily News”.

 

 

Преди около десетилетие и половина жителите на малкото градче решили, че е време да заменят човешките кандидати за градски управници с някой, който би вършил задълженията си не по-зле. Именно така те се спрели на рижавия котарак Стъбс, който съвсем наскоро било роден.

 

Вече повече от 15 години животинчето се изявява като кмет на града, в който живеят 900 души. Всички те са изключително доволни от избора си и не възнамеряват скоро да сменят своя управник.

 

Жителите на Толкийтна разкриват, че, след избирането на котарака за кмет, бизнесът започнал да процъфтява. В градчето всекидневно се изсипвали десетки туристи, дошли да се снимат с косматия Стъбс. Котаракът е истински хит и в мрежата - той може да се похвали с над 10 000 почитатели във Фейсбук.

 

Чудите се какво прави многоуважаваният кмет по цял ден? Лежи и мърка блажено и дори и през ум не му минава да вдигне данъците в градчето – факт, който прави съгражданите му наистина щастливи. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
LESTAD
преди 11 години

nice


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия