Тийнейджърка, която се храни през тръба, изгонена от ресторант - не си поръчала

2012-06-26 09:27:00
Тийнейджърка, която се храни през тръба, изгонена от ресторант - не си поръчала
Снимка: sxc.hu

17-годишната Ейми Ноулс страда от инфекция на кръвта и организмът й няма възможност да смиля храната, която приема. Затова й е поставена тръба в сърцето, която отвежда хранителните вещества.

 

Тийнейджърката решила да посети местен ресторант заедно с майка си и сестра си. Поради заболяването си Ейми не си поръчала нищо за ядене. Сметката им била прекалено малка и поради тази причина служителите на ресторанта помолили трите дами да напуснат заведението.

 

Майката на болното момиче обяснило състоянието на дъщеря си и дори предложила да им покажат тръбичката, но сервитьорката била категорична, че не се допускат никакви изключения.

 

Те дори предложили на Ейми да си поръча нещо за хапване и да си го отнесе вкъщи, където да го изяде по-късно. Явно от ресторанта не повярвали, че девойката наистина е болна и се храни през тръбичката.

 

 

Майка й Хелън е бясна. Тя знае колко е било трудно за Ейми да отиде в ресторант, знаейки, че не може да си поръча нищо, но решила да го направи, защото сестра й дошла да я посети в болницата, а близо до нея бил любимият й ресторант.

 

Трите отишли в заведението ден преди Ейми да се подложи на рискована операция. Тийнейджърката нямала възможност да си поръча ядене, но лекарите й разрешили да изпие един студен чай. Въпреки че двете жени си поръчали по едно ястие, на тях им оставало още 1 паунд, за да покрият минимума от 18 паунда. Когато дошла сервитьорката да им каже, че трябва да си поръчат още нещо за ядене или да напуснат заведението, Хелън й обяснила за здравословното състояние на дъщеря си. Това обаче не трогнало служителите на ресторанта.

 

Тук не става въпрос за пари, а за емоционалното състояние на тийнейджърката. От ресторанта я накарали да се почувства като престъпник, сякаш прави нещо нередно, като не си поръчва храна. Когато случаят се разчул и журналисти отишли в заведението да задават въпроси, служителите нагло отговорили, че политиката на заведението е, че всеки човек трябва да консумира нещо на стойност минимум 6 паунда.

 

Когато разбрали за състоянието на Ейми те казали, че този път ще направят компромис, но трите дами вече нямали желание да останат. От ресторанта оправдават поведението си, понеже отпред винаги има дълга опашка от чакащи и те трябва да направят всичко възможно да задоволяват клиентите си, като ги подбират такива, които наистина ще консумират, а не просто ще седят на полупразна маса.

 

От заведението решили да изпратят своите извинения под формата на ваучер за храна. Дали семейството на Ейми ще се възползва от него не е ясно.

 

12 часа дневно девойката трябва да приема храна през сонда, поставена на сърцето. Все още не е открит лек за състоянието й и бъдещето на девойката е неясно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Juctopus
преди 12 години

*** *** и аз съм злояд ама ям насила а те заради болест ако бях там незнаех бате кво щях да направя с хората койте са ги изгонили

Wazaap
преди 12 години

Да ги съдят !

Sladichkoto0
преди 12 години

Това е ужасно ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия