Защо бургерите изглеждат много по-апетитно в рекламите? (+видео)

2012-06-23 21:43:00
Защо бургерите изглеждат много по-апетитно в рекламите? (+видео)
Снимка: sxc.hu

Някога чудили ли сте се защо бургерите, показвани в рекламите, винаги изглеждат много по-апетитно, отколкото когато си ги купите от конкретното заведение за бързо хранене, което ги предлага? Отговорът на този въпрос вече е открит, пише британският вестник “Sun”.

 

Маркетинговият директор на клоновете на McDonald's в Канада реши да разкрие тайната на магическите реклами на компанията, които буквално карат лигите ни да потекат. Въпреки че много хора смятат, че бургерите, показвани по телевизията и печатните издания, съдържат по-голямо количество съставки, всъщност това далеч не е така.

 

 

Оказва се, че апетитният вид на сандвичите се дължи на прости фото трикове, които биват осъществявани от специалист в областта. Той подрежда съставките на бургера в предната му страна, оставяйки задната празна. По този начин сандвичът изглежда по-пълен, отколкото реално е. Освен това той не се затопля цялостно, за да не се сплескат питките, а кашкавалът в него леко се разтапя с помощта на кухненска горелка. Външният вид на бургера се доизпипва с прецизна обработка на Photoshop, при която се заличават малките му недостатъци и се придава по-висока наситеност на цветовете.

 

Вижте как се създава един чийзбургер за реклама:

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
~
преди 11 години

Да то е ясно защо photoshop :D

DSD Creations
преди 11 години

MWAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAA !!!

scrooper
преди 11 години

същото е и със "знаменитостите"


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия