Кои са най-мръсните неща в хотелската стая?

2012-06-23 09:34:00
Кои са най-мръсните неща в хотелската стая?
Снимка: sxc.hu

Проучвано, осъществено под ръководството на специалисти от Хюстънския университет, показа кои са най-мръсните неща в хотелските стаи, съобщава Ройтерс.

 

Оказва се, че ключовете и дистанционното за телевизора са покрити с най-голямо количество вредни микроорганизми. Причините за това са повече от очевидни – именно това са вещите, които постоянно попадат в ръцете на хората.

 

 

Не по-малко мръсни обаче са тоалетните чинии и мивките в банята. Покрити почти изцяло с микроби са също така ключовете за лампите и слушалката на телефона.

 

На срещуположния полюс, сред най-чистите повърхности в хотелските стаи, са таблата на леглото, корнизите и дръжката на вратата на банята.

 

За осъществяване на проучването специалистите от Хюстънския университет изследвали проби, взети от 18 от най-често докосваните повърхности, от общо 9 хотелски стаи – по три в щатовете Тексас, Индиана и Южна Каролина. Макар извадката да не е особено представителна, учените смятат, че тя е достатъчно показателна за нивата на замърсяване на подобни места.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
antineutral
преди 11 години

забравиха да споменат гостите и персонала в някои случаи...

koshtramba
преди 11 години

Именно * тези места.

koshtramba
преди 11 години

Ми, да обръщат особено внимание при дезинфекцията на името тези места!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия