Мъж премина по въже над Ниагарския водопад

2012-06-20 16:10:00
Мъж премина по въже над Ниагарския водопад
Снимка: reuters.com

Американският акробат Ник Валенда се превърна в първия човек в света, преминал по тънко стоманено въже над високия 51 метра Ниагарски водопад, съобщава в. “Huffington Post”.

 

Пред любопитните погледи на 125 000 канадци и 4000 американци Валенда успя да извърви цялата дължина на въжето, достигаща почти 550 метра. Постижението на световноизвестния акробат е официално вписано в Книгата с рекордите на Гинес.

 

 

За осъществяването на рекорда си Валенда се подготвял в продължение на около две седмици. Той си осигурил условия – вятър и водни пръски, максимално доближаващи се до тези в реалната среда.

 

Въпреки настояването на акробата да извърши опита си без подсигуряващо го въже, неговите спонсори – телевизия ABC, все пак настояли той да вземе всички предпазни мерки при евентуално падане.

 

Ник Валенда е потомък на няколко поколения циркови акробати. Първият си досег с въжето той прави едва на двегодишна възраст. До момента американецът е успял да постави вече седем рекорда за Гинес.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
magneticfields
преди 11 години

Ето това е едно от нещата, които осмислят нашия живот, разнообразяват еднообразното ни съществуване. Някои хора ще нарекът това безразсъдство, но всъщност адреналина е това което дава смисъл в живота ни, всичко друго е просто съществуване.

koshtramba
преди 11 години

Гледах по новините, че всъщност този "каприз" му е струвал над 1 млн. долара !

storex
преди 11 години

Тази фамилия Валенда няма да им дойде ума в главата, докато не се изпотрепят всичките до един... http://***.youtube.com/watch?v=kw8EICIae8U Ето това е дядото... цял живот ходил, ходил, та не се спрял дори на 73 годишна възраст... и накрая наистина спрял...

scrooper
преди 11 години

Луда глава и браво!

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия