Кучетата усещат човешката тъга

2012-06-15 18:36:00
Кучетата усещат човешката тъга
Снимка: sxc.hu

Много от собствениците на четириноги домашни любимци могат да потвърдят, че опашатите им приятели са били до тях в някои от най-тежките им и трудни моменти. Сега екип от учени от Лондонския университет доказа, че кучетата наистина имат способността да усещат човешката тъга и да проявяват съпричастност към нея, пише LiveScience.

 


За да стигнат до това заключение, психолозите провели експеримент с участието на 18 кучета от различни породи. Изследването се състояло в следното – един от учените посещавал дома на собствениците на домашните любимци и разговарял с тях. След това двамата привидно се скарвали помежду си и единият започвал да плаче, а другият да мърмори недоволно. Реакцията на кучетата била наблюдавана.

 

Общо 15 от всички 18 животни, участващи в експеримента, се приближили към плачещия човек (без значение дали той е бил техният собственик или пък непознатият за тях учен от Лондонския университет), като чрез езика на тялото си демонстрирали проява на съпричастност към тъгата му. Едва 6 били кучетата, които се доближили и до мърморещия недоволно човек.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
RoxyM
преди 12 години

Абсолютно вярно е. Когато бях тъжна, моята винаги идваше при мен и се опитваше да ме развесели. Ако знаете как ми липсва!!! :-(( Направо ще се разплача!

marin4itu
преди 12 години

Моето идва и започва да ме ближи.

scrooper
преди 12 години

душици <3


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия