Защо хората приличат и се държат като кучетата си?

2012-04-20 12:28:00
Защо хората приличат и се държат като кучетата си?
Снимка: sxc.hu

Понякога има наистина огромна прилика между кучето и неговия стопанин. Хората подсъзнателно си търсят домашен любимец, който да прилича на тях. Любителите на дълги разходки предпочитат ловджийските породи кучета, докато по-мързеливите си взимат някакво дребно кученце, което не изисква толкова грижи. Наскоро направено проучване установи, че стопаните понякога се държат като домашните си любимци, съобщи в. „Дейли мейл“.

 

Това е така, защото хората си търсят куче, което да има подобен на техния характер. Учени от Великобритания провели анкета, в която участвали 2 000 британци, като 1 000 от тях били собственици на кучета. Те трябвало да отговорят на няколко въпроса, описващи техните характери.

 

Резултатите между двете групи не се различавали особено, но учените забелязали, че между стопаните на домашни животни имало различия.

 

 

Спокойните и уравновесени хора предпочитат кучета от породите бигъл или хрътки.

 

Стопаните на кокери са предимно интелигентни личности, които винаги мислят, преди да действат.

 

Големите кучета най-често се отглеждат от умни хора, които са много приятна компания.

 

Според повечето хора стопаните на „джобни“ кученца са вятърничави личности, но това съвсем не е така. Всъщност в проучването те са показали най-високи показатели относно откритостта, интелигентността и креативността.

 

Исак Нютон е бил собственик на померанско куче, порода, която днес се отглежда предимно от известни дами.

 

Учените се надяват, че благодарение на откритията, които са направили, ще се улесни избора на куче и така ще има по-малко бездомни четириноги по улиците.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MiLGaR0sSa
преди 12 години

Не съм особено съгласна с въпросните учени... и по-скоро кучетата често заприличват на стопаните си, отколкото обратното..

Djenka
преди 12 години

всяко куче има уникален характер, и да, прилича на стопанина си. аз имам кокер, а те са известни с лудостта и игривостта си, но моята *** изобщо не е такава, дори обратното. така е, защото никой от нашето семейство не е активен спортист, повече си стоим вкъщи. :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия