В кой ден е най-вероятно да умрем?

2012-06-11 21:10:00
В кой ден е най-вероятно да умрем?
Снимка: sxc.hu

Британски учени дадоха отговор на въпроса, който много от нас си задават, а именно – в кой ден е най-вероятно да умрем, пише в. “Daily Mail”.

 

Колкото и странно да звучи, най-опасен за възрастните хора се оказва рожденият им ден. Именно тогава рискът от настъпването на смърт (по най-различни причини) се увеличава средно с около 14%.

 

 

Учените открили, че при хората на възраст над 60 години вероятността да получат инфаркт се повишава с цели 18,6% на рождения им ден. Вероятността за инсулт е също значително по-висока – с около 21,5%. Не е за подценяване и смъртността поради ракови заболявания, която е с около 10,5% по-висока на рождения ден, отколкото във всеки друг ден.

 

Интересна зависимост е открита при загубата на живота при мъжете над 60 години. В дните около рождения им ден самоубийствата скачат с 34,9%, смъртоносните инциденти – с 28,5%, а смъртта поради падане/подхлъзване – с цели 44%.

 

Въпреки многобройните изследвания по въпроса, учените все още не са открили категорично обяснение на повишаването на смъртните случаи сред възрастните хора в дните около рождения им ден.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 11 години

Това е заради сатурновия период.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия