95-годишна китайка стана от ковчега шест дни след „смъртта” си

95-годишната китайка Ли Ксиуфен изуми съседите и приятелите си, след като стана от ковчега шест дни след предполагаемата си смърт.   Един ден възрастната жена била открита от свой със

2012-03-10 12:51:00
95-годишна китайка стана от ковчега шест дни след „смъртта” си
Снимка: sxc.hu

95-годишната китайка Ли Ксиуфен изуми съседите и приятелите си, след като стана от ковчега шест дни след предполагаемата си смърт, съобщава "Daily Mail".

 

Един ден възрастната жена била открита от свой съсед да лежи безжизнено на леглото в къщата си. Това се случило малко след като тя се подхлъзнала в дома си и ударила главата си при падането. Съседът на Ксиуфен се опитал да я събуди, викал името й, но тя не помръдвала. Той проверил дишането й и установил, че такова липса. Съвсем естествено той си помислил, че старицата е мъртва.

 

Съгласно китайската традиция, покойницата била поставена в ковчег, който обаче не бил запечатан, за да може в продължение на следващите няколко дни близките й приятели и роднини да се сбогуват с нея и да й отдадат последна почит.

 

 

Точно ден преди погребението един от съседите на Ксиуфен преживял най-големия шок в живота си, виждайки празен ковчегът й. Още по-голяма изненада за него бил фактът, че минути по-късно заварил старицата в кухнята. Тя най-спокойно го погледнала и му обяснила, че е спала толкова дълго, че като се е събудила е била истински гладна и е решила да си сготви нещо.

 

Веднага след като случката стана известна китайските медици побързаха да дадат своето логично обяснение. Според тях, Ксиуфен е изпаднала в „мнима смърт”, при която жизнените процеси на тялото са толкова забавени, че липсват явни признаци на живот (като дишане и пулс).

 

Въпреки че успяла да „излъже” смъртта, старицата все пак не се отървала без сериозни последствия след инцидента. Тя загубила голяма част от вещите си, тъй като китайската традиция повелява те да бъдат изгорени, след като техният собственик вече не е измежду живите.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 12 години

Горката жена...Не може човек да се наспи, братче и му изгарят покъщината. Варвари!

ccdesigns
преди 12 години

Епа като неще да мре, нема да има вещи! :D

mileycyrus1992
преди 12 години

lol


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия