Празненствата по случай юбилея на кралица Елизабет Втора с рекорд на Гинес

2012-06-04 21:41:00
Празненствата по случай юбилея на кралица Елизабет Втора с рекорд на Гинес
Снимка: reuters.com

Празненствата по случай диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора влязоха в Книгата с рекордите на Гинес, съобщава сп. “Inquisitr”.

 

В неделя общо около 1100 плавателни съда се включиха във водния парад по река Темза в Лондон, което бе признато от официални представители на Гинес за най-значимото събитие от този род в модерната история.

 

 

Празненствата по случай 60-годишнината от възкачването на кралица Елизабет Втора на престола тази година ще продължат от 2 до 5 юни. Техният пик беше вчера, когато впечатляващият воден парад успя да събере край бреговете на Темза стотици хиляди британци и туристи. Тази вечер в Лондон ще се състои специален празничен концерт, в който ще вземат участие някои от най-големите британски звезди на музикалната сцена, сред които Елтън Джон и Пол Маккартни.

 

Ако кралица Елизабет Втора успее да се задържи на престола още 3 години и 97 дни, тя ще се превърне в най-дълго управлявалия монарх в историята на Великобритания. Засега пред нея е единствено кралица Виктория, управлявала страната в продължение на 63 години.

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия