Ученичка влезе в затвора заради отсъствия от училище

2012-05-29 18:14:00
Ученичка влезе в затвора заради отсъствия от училище
Снимка: sxc.hu

17-годишна ученичка от американския щат Тексас бе вкарана зад решетките, тъй като отсъствала прекалено много от училище, съобщава в. “Daily Mail”.

 

Макар и подобна мярка да изглежда до известна степен оправдана, случаят с Диана Трен далеч не е такъв. Тийнейджърката пропускала учебните занятия не по свое собствено желание, а поради простата причина, че трябвало да работи на две места, за да успее да издържа себе си, по-големия си брат и по-малката си сестра. Децата били в изключително тежко положение, тъй като родителите им ги оставили на произвола на съдбата, след като се развели.

 

 

 

Въпреки че била добра ученичка и се стараела да наваксва с уроците, Диана Трен отсъствала повече от допустимото. Ето защо, според правилата на училището, тя била пратена на съд. Без да се взимат под внимание тежките обстоятелства, накарали 17-годишното момиче да пропуска учебните занятия, то било осъдено да прекара 24 часа зад решетките, както и да плати глоба в размер на 100 долара.

 

Съвсем разбираемо, след като случаят бе оповестен от медиите, редица граждани и обществени организации изкритикуваха остро съдебното решение срещу Диана Трен. Създаден бе дори уебсайт за дарения за подпомагане на семейството на ученичка. По непотвърдена информация благодарение на него вече са събрани над 20 000 долара.

 

Диана Трен обаче се опасява, че присъдата й ще навреди на бъдещето й. Амбициозното момиче се надявало някой да се запише да следва медицина, а след това да се реализира като лекар.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ChubbyBunny
преди 12 години

Абе, denis92bg, аз като гледам и твоите грешки ми става лошо. В първи клас не си ли бил? Не знаеш ли, че всяко изречение започва с главна буква? Не знаеш ли, че преди ''че'' се слага запетая? Основното училище не ми е завършил, а се прави на тарикат. Аре чупка!

Je7
преди 12 години

Вместо да й помогнат, те я съдят.... ей тва са американците *** дебел народ...

denis92bg
преди 12 години

Научете се да пишете статии БЕЗ грешки!! нямам думи! Във всяка статия в интернет има толкова глупави грешки че ви се чудя само кой ви е взел да работите в определения сайт или преса там каквото е....

redbul2
преди 12 години

В Америка законите са много строги. И няма как да се заобиколят и не се спазват.

screw the rules
преди 12 години

Е тука ако съдеха така, повече от половината ученици щяха да са в затвора ! :д

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия