Започва въвеждането на електронни дневници в училищата

От началото на новата учебна година, криенето на  двойките в училище приключва. Родителите ще започнат да получават или със SMS,   или по имейл,  информация за всяка бележка и неизвинено отсъствие на своето дете. Оценките

2011-09-17 19:15:33
Започва въвеждането на електронни дневници в училищата
От началото на новата учебна година, криенето на  двойките в училище приключва. Родителите ще започнат да получават или със SMS,   или по имейл,  информация за всяка бележка и неизвинено отсъствие на своето дете.

Оценките вече ще бъда вписвани в електронен дневник, а той автоматично ще  известява родителите.  Е-дневниците отначало ще   бъдат въведени в 600 училища, а родителите ще могат да се абонират за техните съобщения, като посочат имейл или пък като се регистрират на номер 1987 срещу 1,20 лв. Тази система се разработва от 15 години насам, а промяната е част от мерките  за подобряване на дисциплината в училище.

В момента 20 процента от училищата в столицата ползват електронни дневници. Пилотният старт е бил в русенската математическа гимназия, след което неизвинените  отсъствия са намалели два пъти.
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия