Безработицата сред младежите расте

2012-05-26 14:24:00
Безработицата сред младежите расте
Снимка: sxc.hu

Безработицата сред младежите расте с всяка изминала година от 2007 г. насам, гласи доклад на Международната организация на труда, цитиран от “Global Post”.

 

Данните сочат, че в световен мащаб близо 75 милиона от младите хора (около 12,6%) на възраст между 15 и 24 години са безработни. Немалка част от тях имат добро образование, но въпреки това не могат да си намерят работа. Приблизително 6 милиона са тези, които влизат в графата на обезкуражените, което означава, че действителното ниво на безработицата сред младежите е по-високо от посоченото (около 13,6%).

 

 

 

Много от младите хора в днешно време биват принудени да разчитат на непостоянна заетост, за да успяват по някакъв начин да се издържат. На тях също така им се налага да извършват предимно неквалифицирана или нискоквалифицирана работа, която не отговаря на образователното им равнище.

 

С настъпването на световната икономическа криза неизбежно нарасна и младежката безработица. За жалост, от МОТ предвиждат нивото й да се задържи високо поне до 2016 г.  

 

Според данни на Евростат за изминалата 2011 г., безработните млади хора в Европа са били около 18% (за сравнение – през 2007 г. те са били 12,5%). Най-тежко е положението в Испания, където цели 46,4% от младежите нямат никаква работа. В България младежката безработица вече надхвърля 32%.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
dark_angel3
преди 11 години

Пък мен ме отсвириха, защото съм била млада O_O. Тепърва съм щяла да създавам семейство или да се залюбя с колеги/а и какви ли не още глупости ... Направо ми убиха желанието за работа.

NomNomNom
преди 11 години

Вече работя на две места, едно почасово и едно на смени, не знам за каква безработица ми говорите.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия