Едноръка тийнейджърка ще участва на Параолимпиадата в Лондон (+ видео)

2012-05-04 11:16:00
Едноръка тийнейджърка ще участва на Параолимпиадата в Лондон (+ видео)
Снимка: Worldwide Features

Холи Арнолд се е появила на бял свят само с една ръка, въпреки това усмивката не слиза от лицето й. 17-годишната тийнейджърка вече има специална протеза, за да може да изпълни съкровената си мечта – да хвърля копие на Параолимпийските игри в Лондон през 2012 година. През последните няколко години тя усилено тренира за този момент. Майка й се гордее с нея, защото Холи е един позитивен човек, който се не оплаква заради своя недъг, напротив, тя се възприема като специално, но не и като различна от останалите.

 

Лекарите установили, че дясната ръка на момиченцето е развита само до лакътя, когато майка й била бременна в 20-та седмица. Тази новина шокирала цялото семейство. Последвали още няколко проучвания, за да се види дали няма и други деформации. За щастие, тази била единствената. Доктори нямали обяснения защо не се е развива правилно едната ръка на бебето.

 

Когато навършила 3 месеца, лъчезарната Холи се сдобила с изкуствена ръка. Благодарение на нея тя се научила да пълзи. Няколко години по-късно обаче момиченцето решило да продължи живота си без изкуствения крайник. Майка й е на мнение, че дъщеря й наистина се справя по-добре без него.

 

 

На 5-годишна възраст Холи вече завързва обувките си сама и няма нужда от помощ, когато се облича. Тя с лекота се адаптирала към живота и не й пречи факта, че е само с една ръка.

 

Когато Холи навършила 10 години тя се запалила по хвърлянето на копие покрай по-големия си брат Ашли. Семейството й било наясно, че когато си науми нещо, тя ще намери начин да го постигне. Именно заради това не останали изненадани, когато започнала да се справя доста добре с този спорт.

 

През 2008 година Холи взела участие в Параолимпийските игри в Пекин за деца до 14-годишна възраст. Тя спечелила и станала най-младата победителка. Като подарък получила специална протеза, която да й помогне да подобри баланса си, докато хвърля копие. А това било важно за нея, защото тя искала да се развива в тази насока.

 

Холи спечелила няколко медала и награди в различни състезания.

 

Борбената девойка е одобрена за Параолимпийските игри в Лондон през 2012 година и се надява, че ще спечели поредния медал. В момента Холи тренира 7 дни в седмицата, за да се представи максимално добре на олимпиадата.

 

Снимка: Worldwide Features

 

 

Снимка: Worldwide Features

 

 

Снимка: Worldwide Features

 

 

Вижте Холи в действие:


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Enchanting
преди 12 години

Браво! ...

SELENAesuper
преди 12 години

Браво! Нека бъде все така позитивна! :) Това е пример, че тези, които имат малко са щастливи, а тези милионери, които имат всичко все са нещастни... Всичко си има обяснение! БРАВО!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия