Преждевременно родено бебе, обявено за мъртво от лекарите, проплака в моргата за истинска изненада на шокираните му родители, съобщава Capital News.

 

Миналата седмица в болницата “Perrando” в аржентинския град Ресистенсия постъпила жена, която била в 6-ия месец от бременността си. Тя родила бебе с тегло едва 800 грама, при което не се наблюдавали никакви признаци на живот.

 

 

Половин ден след раждането злощастната майка и нейният съпруг решили да отидат в моргата, за да зърнат тялото на починалото си бебе. Истински голяма била изненадата им, когато чули тихичко скимтене. На място веднага бил повикан лекарски екип, който установил, че бебето всъщност е живо.

 

В момента медиците се борят за живота на новороденото. Неговото състояние е изключително тежко, но то все още има шансове да оцелее. Неговите родители пък са му избрали името Лус Милагрос, идващо от испанската дума за „чудо”.

 

По случая в момента се води сериозно разследване, целящо да установи какви са били причините за обявяването на бебето за мъртво от целия акушерски екип, състоял се от петима души – лекари и медицински сестри. 

Автор: Илиана