Днес е Световният ден на водата !

На 22 март отбелязваме Световен ден на водата.   Идеята за този ден се заражда преди 10 години на Конференция на Обединените нации „Екология и развитие“, проведена в Рио де Жанейро.

2012-03-22 10:16:00
Днес е Световният ден на водата !
Снимка: sxc.hu

На 22 март отбелязваме Световен ден на водата.

 

Идеята за този ден се заражда преди 10 години на Конференция на Обединените нации „Екология и развитие“, проведена в Рио де Жанейро. От 1993 година Световният ден на водата започва да се отбелязва официално и се организират разнообразни прояви, посветени на водата. Целта е да се привлече вниманието върху важността и защитата на водния ресурс.

 

Хората не я ценят и затова голяма част от държавите започват да изпитват сериозен недостиг. Вижте кои са най-важните цели, свързани с водата:

 

1.подобряване ефективността при управление на водата като стопански ресурс.

 

2. безотказно осигуряване на вода за питейно-битови нужди с добро качество, като има 100% воноснабдяване в населените места.

 

 

3. Преодоляване на проблемите със сезонния и годишен недостиг на питейна вода.

 

4. Запазване и подобряване състоянието на подземните и повърхности води.

 

В днешно време над 50% от населението на Земята живее в градове. Мегаполисите се увеличават с всеки изминал ден, като това оказва влияние върху водата.

 

Към днешна дата 27% от градското население няма достъп до водопроводна мрежа, 25% нямат възможност да ползват канализационна система.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
estelll
преди 12 години

ужас , това което ни дава живот може и така да ни го отнеме :(


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия