Програма показва кой НЕ ви е приятел

2012-03-14 10:35:00
Програма показва кой НЕ ви е приятел
Снимка: Reuters

Ако обичате да се ровите в интернет, то най-вероятно сте виждали банери, на които пише, че може да разберете кой ви е търсил онлайн. Дали наистина има вероятност да разберете дали някой ви е проверявал в интернет и да проверите какви търсения са извършени с вашето име? Внимавайте!! Такива банери са опасни и обикновени ще ви докарат само неприятности – като някой нов вирус, който ще порази вашия компютър. Няма опции в настройките на социалната мрежа Facebook и каквито и да е било приложения, които могат да ви покажат такъв род информация. Не кликайте върху тях, защото няма как да видите кой е търсил името ви, нито някой ще разбере, ако вие го проверявате.

 

Но има приложения в интернет, които могат да ви покажат кой не ви е приятел – UniFriend Finder и Friends Checker, предназначен за Android, пише news.yahoo.com. Инсталирайте ги и след това влезте в профила си, където се съхранява списъкът с вашите приятели. Всеки път, когато проверявате ще разбирате кой вече не е в списъка ви – тоест кой вече ви е изтрил от своите приятели. UniFriend Finder ще ви напомня и за молби за приятелства, които сте изпратили на някого, но не сте получили одобрение или не.

 

 

Всеки иска да знае кой е проверявал името му и защо, но бъдете спокойни – никой не може да получи цялата информация за вас, освен ако няма заповед за това. Единственото, което имате възможност да разберете е какви думи за търсене са били комбинирани с вашето име, благодарение на Google AdWords. Тази програма предлага търсене по ключова дума. Тя ще ви даде информация кои думи са били свързани с името ви. Тоест, ако някой е написал Иван Иванов facebook, информацията ще излезе и човек ще разбере, че някой е търсил профила му в популярната социална мрежа.

 

Запомнете: няма програма, която да ви покаже кой ви проверя, затова не кликайте на каквито и да е било подканващи банери. Те са заразни и ще си докарате излишни проблеми. И все пак, за да се застраховате, бъдете внимателни с личните си данни и в никакъв случай не публикувайте ЕГН-то си в интернет.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия