Нова ексцентрична мода - препариране на бели мишки

Понякога модата наистина е в състояние да ни изненада, понякога даже да ни отврати. В момента има доста интересна модна тенденция в Бруклин, Ню Йорк. Близо 20-тима ентусиасти са се заредили със скалпе

2012-03-07 09:17:00
Нова ексцентрична мода - препариране на бели мишки
Препарирана бяла мишка с дрешки... защо не? Снимка: sxc.hu

Понякога модата наистина е в състояние да ни изненада, понякога даже да ни отврати. В момента има доста интересна модна тенденция в Бруклин, Ню Йорк. Близо 20-тима ентусиасти са се заредили със скалпели, за да препарират няколко бели мишки. След това имат намерение да облекат препарираните животни с подходящи дрехи.

 

Тази практика е известна от 19 век, но през 21-ви век е станала по-скоро като ексцентрично хоби. Всички желаещи да участват в препарирането на бели мишки са минали през интензивен курс, воден от Сюзън Джайв и нейната асистентка Емили. 40-годишната жена твърди, че няма нищо гнусно в препарирането и няма опасност човек да се изцапа с кръв. Черепът и костите на крачетата се оставят, а всичко останало се маха.

 

Участниците в начинанието са около 30-годишни и започват с най-лесното – избиране на дрехи и мебели за препарираните бели мишки.

 

В началото някои от участниците се стряскат, когато видят замразените гризачи. Тогава Сюзън спокойно им обяснява, че ако не бъдат препарирани животните, ще отидат като храна на змиите. По-късно на хората им се напомня, че задължително трябва да извадят очите на мишките, преди да ги облекат с подходящи дрехи.

 

Участниците, на които им е допаднал курса, могат да се запишат на нов през април, на който да „обезсмъртяват“ насекоми.

 

(БТА)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
horsefly
преди 12 години

какво ли още ще измисли извратеният човешки мозък.....


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия