Храните, за които трябва да забравите ...

Когато лятото наближи, повечето момичета се подлагат на най-различни диети, за да отстранят натрупаните мазнини през студените зимни месеци. Вижте кои са храните, които са както вредни за здравето, така и неподходящи за хората, които искат да имат тъ

2011-06-18 01:53:24
Храните, за които трябва да забравите ...
Когато лятото наближи, повечето момичета се подлагат на най-различни диети, за да отстранят натрупаните мазнини през студените зимни месеци. Вижте кои са храните, които са както вредни за здравето, така и неподходящи за хората, които искат да имат тънка талия и красиво тяло.

Пържените десерти - те станаха известни, след като в България навлязоха китайските ресторанти. Там при десертите се предлагат пържен банан, пържен ананас, пържените плодове, пържен сладолед. И спор няма - всичките тези десерти са изключително вкусни и примамливи. Но те са наситени със захар и мазнини и въпреки това се пържат в голямо количество масло. Бананите и ананасът са плодове, но преработени по този начин, те губят полезните си свойства и "даряват" организма ни с много калории.

Газираните напитки - най-масово се консумират продуктите на Coca Cola и содата. Като повечето от тях имат доста калории, като изключим продуктите light, където вместо захар има подсладители. Избягвайте консумацията на тези напитки, за да не трупате излишни килограми и да не ви се подува стомахът от тях.

Свински кожички - не са много хората, които си падат по тях, но е хубаво всички да знаят, че това е тежка и твърда храна за стомаха, защото кожичките предварително се пържат в доста олио, а след това се потапят в сол. Често хората, които консумират тази храна, намират остатъци от козината на животното.

Течните храни - глупаво е да сте на измислена диета, която е само на базата на течни храни. Те са предназначени за болни хора, които не могат да консумират нормална храна.

Пилешки хапки - тези, които не са от бяло место, са доста вредни за нашия организъм. Обикновено те се правят от това, което не се е изяло в ресторанта, като се панират, за да се замаскира факта, че това са остатъци и меса от различни части на тялото на пилето. Колкото по-малка е една хапка, толкова повече мазнина поема. Ако обичате пържено пиле, просто си купете цяло и си го направете в домашни условия.

Понички - ех, тези сладки изкушения, особено казанлъшките понички. Те са захаросани, с глазура, с пълнеж (шоколад, боровинка, баварски крем и т.н) и са толкова вкусни, колкото и вредни. В тях има голямо количество олио и рафинирано брашно. Поничките нарушават баланса на кръвната захар и след като изядете една, вие не се насищате и искате поне още няколко . Именно затова обикновените понички (не тип "Дънкин Донътс") се продават по минимум 10 в кутия.

Любимото мезе към бирата - пържените картофки със сирене - почти няма човек, който да не ги обича. Малко са хората, които не си слагат сирене върху тях. А комбинацията пържените картофки със сирене си е истинска калорична бомба. В сиренето се съдържа 10 пъти по-наситени мазнини от бялото месо и когато тези мазнини се съчетаят с въглехидрати, нещата не са никак цветущи.

Готовите супи - често нямаме време да си направим супичка, а едно от любимите ни ястия. Затова си купуваме готова и не подозираме, че дори тя е вредна за здравето ни, поради наличието на голямо количество сол. Затова е по-добре сами да си направите супа, за да нямате излишни ядове.

Месо в консерва - рядко сме съвсем на ясно какво има в консервата, която купуваме. По-добре се купувайте прясно месо, отколкото да ядете остатъци, потопени в марината.






Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия