Как да избереш идеалния за теб чифт дънки?

2017-02-03 12:31:00
Как да избереш идеалния за теб чифт дънки?
Снимка: iStock

Когато излезеш по магазините, за да си купиш нов чифт дънки, обърни внимание на следните неща:

 

Силует – на пазара има огромно разнообразие от модели – скини, тип „boyfriend”, „дънките на мама”, класически прави, чарлстон и т.н. Когато си избираш модела дънки, не трябва сляпо да следваш модните тенденции, а да вземеш предвид и твоята фигура. Дънките тип „boyfriend” придават обем в долната част на тялото и оптически скъсяват краката, така че те не са никак подходящи са по-дребни момичета. Не се препоръчват и на девойки, които имат няколко излишни килограма, защото придават допълнителен обем на фигурата. Ако искаш да изглеждаш по-фина и с по-дълги крака, вземи си чарлстон дънки.

 

 

Материя – когато обуеш дънките си, ти трябва да се чувстваш комфортно в тях. Безсмислено е да си купуваш дънки, които струват много пари, но в същото време нито ти седят добре, нито се чувстваш удобно в тях. Когато ходиш по магазините и мериш дънки, винаги поглеждай етикета. Ако на него пише, че в дънките има дори 1% еластан, вземи си по-прилепнал чифт, защото след няколко обувания ще се отпусне.

 

Размер – размерът на дънките включва обиколка на талията и ханша и дължина на вътрешния ръб на крачола. Номерацията на дънките се определя в инчове, като 1 инч = 2.54 сантиметра. Ако искаш сама да определиш кой номер дънки си, трябва да измериш обиколката на талията си и да я разделиш на 2.54. Така ще получиш приблизителния размер дънки, които носиш. Имай обаче предвид, че номера зависи и от това дали дънките са с ниска или висока талия.

 

Дължина – когато си харесаш модел дънки, ако имаш възможност седни и стани няколко пъти с тях, за да видиш докъде стигат крачолите, когато си седнала. Също така си помисли с какви обувки ще носиш дънките, защото това е от огромно значение.

 

Талия – нивото на колана е от значение за фигурата ти. Ако искаш да скриеш коремчето си и да подчертаеш линията на талия, вземи си дънки с висока талия. По този начин дупето ти ще изглежда секси и ще привлича погледите на противоположния пол.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия