Нездравословните навици, които водят до напълняване

2017-01-27 13:04:00
Нездравословните навици, които водят до напълняване
Снимка: iStock

Хората, които имат проблеми с килограмите, трябва да внимават какво ядат и пият. Слабото тяло невинаги се дължи само на добри гени. Има някои навици, на които хората не обръщат особено внимание, но които всъщност водят до натрупване на излишни килограми. Кои са те?

 

Не закусваш – мислиш си, че по този начин ще приемеш по-малко калории през деня, но грешиш. Всъщност обилната и здравословна закуска значително намалява желанието за консумация на вредни храни и напитки през останалата част от деня. Затова, ако искаш да се вталиш, в никакъв случай не пропускай закуската. Също така се опитай тя да включва протеини, фибри, непреработени въглехидрати и здравословни мазнини.

 

 

Взимаш хранителни добавки за отслабване – на пазара има огромно разнообразие от такива продукти, но ти не бива да вярваш на лъскави реклами и примамливи обещания. Ако наистина искаш да отслабнеш, трябва да промениш хранителния си режим и да започнеш да спортуваш редовно.

 

Постоянно си броиш калориите – повечето хора, които имат проблем с килограмите, съзнателно или не постоянно гледат по колко калории приемат. Да, наистина е добре да не прекаляваш с тяхното количество, но не е никак добре да си обсебен от тях. Вместо постоянно да си броиш калориите, по-добре започни да се храниш само със здравословни и нискокалорични храни. По този начин шансът да преядеш значително намалява, особено ако редовно консумираш храни, богати на фибри.

 

Приемаш калории под формата на течности – голяма част от хората не си дават сметка колко калории се крият в повечето напитки. Затова, ако искаш да се отървеш от излишните килограми, по-добре изключи от менюто си всички напитки, купени от магазина. Наблегни на консумацията на вода, чай, здравословни смутита и от време на време фрешове.

 

Пазиш бързи диети – искаш да се разделиш с няколко килограма за няколко дни и поради тази причина си готов да се подложиш на бърза и агресивна диета. Дори да успееш да свалиш 5 килограма за 5 дни, имай предвид, че не си свалил мазнини, а само вода. Също така трябва да знаеш, че след като спреш диетата, не само ще си върнеш изгубените килограми за няколко дни, но и най-вероятно ще качиш още 2-3 отгоре. Затова, вместо да тормозиш организма си с вредни диети, по-добре промени хранителния си режим и го направи здравословен, започни да спортуваш редовно, и бавно, но сигурно ще се отървеш от излишните мазнини.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия