Избери си пуловер според твоя тип фигура

2017-01-04 12:41:00
Избери си пуловер според твоя тип фигура
Снимка: iStock

Обичаш да носиш пуловери през зимата? А знаеш ли кой е най-подходящ за твоя тип фигура?

 

Всяко тяло е красиво по свой собствен начин, без значение дали е слабо или закръглено. Ако обичаш тялото си и знаеш как да се обличаш, съобразявайки се с него, то със сигурност и околните ще те харесват.

 

В тази статия ще обърнем специално внимание на пуловерите. Разбери кои са подходящите пуловери за всеки тип фигура и никога повече не си купувай неща, което не ти отива, колкото и да ти харесва като модел:

 

 

Фигура тип Триъгълник – тази фигура е известна още като Круша и при нея трябва да се създаде баланс между горната по-тясна част на тялото и долната по-широка. Това може да стане, като се добави обем в горната част. За жените с такъв тип фигура са подходящи пуловери с висока и обемна поло яка. Широките пончо пуловери също са подходящи за този тип фигура.

Пуловерите с широки ръкави или с акцент в областта на раменете помагат за създаване на обем в горната част на тялото. Представителките на нежния пол, които имат по-тесни рамене, могат да носят пуловери от по-дебела прежда или изплетени с по-едра плетка модели.

 

Фигура тип Обърнат триъгълник – дамите с такъв тип фигура трябва да носят пуловери без много акценти. Подходящ за тях модел е класическият пуловер с V-образно деколте. Друг модел, който отива на жените с фигура тип Обърнат триъгълник, е пуловерите „прегърни ме“, при които акцентът пада върху деколтето и талията. Подходящи са е пуловерите, чиито ръкави се разширяват от лактите надолу.

Дамите с такъв тип фигура не бива да носят пуловери с акцент в областта на раменете. Също така е добре да избягват пуловери от по-дебела прежда или по-едра плетка.

 

Фигура тип Пясъчен часовник – жените с такъв тип фигура определено са благословени, защото почти всяка дреха им стои идеално. С пуловерите положението е същото с малки изключения. Например, добре е жените с такъв тип фигура да избягват пуловерите с овално деколте и деколте тип лодка.

 

Фигура тип Правоъгълник – тази фигура е известна още като Банан. При нея трябва да се придават извивки на тялото, които липсват. Затова са подходящи пуловери с голи рамене или едно голо рамо. По този начин се създава асиметрия, която помага на тялото да изглежда с извивки. Широките пуловери с тънък колан на талията също са подходящи за хора с фигура тип Пясъчен часовник, както и пуловерите с хоризонтално райе.

 

Фигура тип Диамант – или известна още като Ябълка. Дамите с такъв тип фигура са по-закръглени в областта на талията и ханша, докато краката и раменете им остават тесни. За тях са подходящи пуловери тип пончо, както и по-дългите и разкроени жилетки и пуловери с обемна яка. Важното е дрехата да не е по тялото. Пуловерите с акцент в областта на раменете и V-образни деколтета също седят добре на този тип фигура.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия