Подготви тялото си за голямото коледно преяждане

2016-12-21 13:13:00
Подготви тялото си за голямото коледно преяждане
Снимка: iStock

Повечето хора очакват с нетърпение коледните и новогодишни празници, но голяма част след това се оплакват от ежедневното преяждане, на което са били подложени (или по-скоро доброволно са се подложили) и от натрупването на излишни килограми.

 

Ако и ти си от хората, които обичат да си похапват вкусотии в компанията на семейството и най-близките хора, но и които след това изпитват огромна вина и се ядосват за излишните килограми, които са натрупали в рамките на няколко дни, то виж няколко съвета, които ще ти помогнат да се справиш с коледното преяждане:

 

Хапвай авокадо – то ще ти помогне да намалиш последствията от шампанското. Авокадото е богато на глутатион, който защитава клетките и подсилва детоксикацията на черния дроб. Също така плодът съдържа витамин Е, който има същите функции като глутатиона.

 

 

Използвай куркума – тя ще помогне на стомаха ти да смели обилната коледна вечеря. Индийската подправка е богата на антиоксиданти и прочиства организма он всякакви вредни токсини. Тя е важна хранителна добавка към ястията и е подходяща за хора, които имат ниска имунна система и често боледуват. Също така куркумата стимулира черния дроб и жлъчния мехур да произвеждат жлъчка, което помага за смилането на свинското месо и всички други мазни храни.

 

Пий зелен чай матча – той е подходящ за консумация преди пиене на алкохол, защото прочиства черния дроб. Зеленият чай матча е богат на катехини и полифеноли, които спират токсините да обикалят из тялото ти и защитават клетките на черния дроб, карайки организма да произвежда повече глутатион, който е основен антиоксидант за черния дроб. Приемът на зелен чай матча ще помогне на организма ти да преработи по-добре всички изпити чаши вино и ще намали риска от тежък махмурлук на другата сутрин.

 

Яж акай бери – то ще ти помогне да съживиш кожата си след празниците. Ако си от хората, които обичат да се забавляват и оставаш последен на купона, то кожата ти със сигурност се е изтощила (особено, ако си момиче, което се гримира ежедневно и понякога му се случва да си легне, без да си свали грима). Акай бери е богат на витамин С и е пълен с антиоксиданти, наречени проантициониди, които защитават клетките на черния дроб след прекомерна консумация на алкохол.

 

Хапвай семена чиа – те са богати на разтворими фибри и ще помогнат на стомаха ти да се върне по-лесно към нормално хранене. Чиата „тапицира” стомашната лигавица, за да работи тя нормално отново, след като отминат дните с прекомерна консумация на свинско, луканки, баници, коледни сладки и т.н.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия