Съвети как да нанасяш очната линия според формата на очите си

2016-11-18 13:29:00
Съвети как да нанасяш очната линия според формата на очите си
Снимка: iStock

Ако си от момичетата, които харесват очната линия, но не знаеш как да си я поставяш, тази статия със сигурност ще ти бъде полезна. Виж кое е най-подходящото нанасяне според големината и формата на очите ти:

 

Сближени очи - препоръчително е да отвлечеш вниманието от вътрешните ъгли на очите си. Започни да нанасяш очната линия от средната на горната част на миглите и продължавай да я изтегляш към външния ъгъл. Трябва да имаш линия само върху външната половина на окото. Относно долната част те съветваме да изпишеш линията само в последната четвъртина на окото. Също така оформи веждите си с молив, като ги издължиш леко в краищата – това създава илюзията, че очите ти са по-раздалечени.

 

 

Раздалечени очи – използвай течна очна линия или молив, като започваш точно от вътрешния ъгъл на окото и стигнеш до външния. Хубаво е линията да е ясно дефинирана без никакво преливане или размазване. Котешката извивка прави очите ти да изглеждат още по-раздалечени, но това не означава, че трябва винаги да я избягваш. Просто се старай извивката да е къса и насочена към външния край на веждите, а да не е дълга и насочена към скулите.

 

Големи очи – очната линия е в неутрални цветове и ще отива на очите ти. Меките нюанси подчертават погледа ти, без да са твърде дръзки. Затова може спокойно да изпишеш както горната, така и долната линия на очите. Направи котешка извивка с течна или гел очна линия, а ако искаш да смекчиш визията си включи към тях и молив, като леко прелееш накрая. Ако искат да смалиш визуално очите си, използвай по-тъмен цвят очна линия точно по линията на горните и долните мигли, а над нея сложи нюанс в същата цветове гама, но няколко тона по-светъл.

 

Малки очи – течната очна линия подчертава погледа доста рязко и поради тази причина визуално очите ти може да изглеждат още по-малки. Хубаво е очната ти линия да е ненатрапчива. С помощта на молив започни да изписваш линия, която да започва от вътрешния ъгъл на окото – там, където горният ред мигли започва да се сгъстява, и продължи към външния. След това изпиши линия по долните мигли, но започни от средата на окото. Накрая завърши с молив за очи в свеж цвят, поставен върху водната линия на миглите, по този начин ще отвориш погледа си и ще направиш очите си да изглеждат по-големи.

 

Очи с паднали клепачи – жените с такива клепачи имат проблем с грима, защото той често се размазва. С помощта на гел точна линия нанеси върху горната линия на миглите, като започнеш от самите им корени. По тази начин ще подчертаеш очите си, като в същото време ще сведеш до минимум риска от размазване. Очната линия не си личи достатъчно върху твоя тип очи, така че ще ти се наложи да обърнеш по-голямо внимание на миглите. Използвай няколко пласта спирала за обем или изкуствени мигли.

 

Вдлъбнати очи – опушеният грим ще направи очните ти ябълки да изглеждаш още по-дълбоко потънали в очното гнездо. Затова имаш нужда от чиста и добре дефинирана линия, изписана максимално близо до корените на миглите. Препоръчително е да използваш тъмните цветове по-далеч от сгъвката на клепача.

 

Бадемови очи – класическата котешка извивка винаги изглежда адски секси върху тази форма на очите. Използвай течна очна линия и започни да я изписваш от вътрешния ъгъл на окото към външния, като я удебеляваш във втората половина. Насочената нагоре извивка подчертава още повече тази на очите и добавя нужната драматичност. Ако искаш да имаш по-меко и ежедневно излъчване, пробвай класически опушен поглед с помощта на сенки в кафяво или бежово.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия