Несъвършенствата на тялото, които са нещо напълно нормално

2016-11-02 11:30:00
Несъвършенствата на тялото, които са нещо напълно нормално
Снимка: iStock

Всеки човек си има недостатъци по тялото, които не харесва. Несигурността ни обаче е в състояние да контролира до голяма степен живота ни, затова трябва да е държим в границите на разумното. Виж кои са нещата, които ти определяш като грозни, но които всъщност са нещо напълно нормално:

 

Окосмяване – това е нещо абсолютно нормално, така че не се ядосвай всеки път, когато видишкосъмчета някъде по тялото си. Ако толкова те дразнят космите на ръцете ти, например, може да ги обезкосмиш или да свикнеш с тях.

 

Тъмни подмишници – тъмнината може да е причинена от кремовете, които използваш за депилация, бръсненето или прекомерното потене. Опитай се да се справиш с този проблем, като епилираш подмишниците си с кола маска или епилатор, или премахваш нежеланото окосмяване с фотоепилация. Но дори да не успееш да се отървеш от тъмнината в подмишниците, това не е повод да се чувстваш различна и никога да не носиш потничета, дори през горещите летни дни.

 

Стрии – не само бременните жени и дебелите хора имат стрии. При тийнейджърите те също могат да се появят, докато тялото им расте и се развива. Ние те съветваме вместо да даваш стотици левове за най-различни кремове и лазери, които така и не премахват стриите успешно, да харчиш парите си за нещо по-приятно и разумно и да приемеш стриите като нормална част от тялото ти.

 

Целулит – според статистиката цели 95% от представителките на нежния пол имат целулит. За съжаление, жените, които имат целулит толкова много му обръщат внимание, че несигурността им е завладяваща. Това обаче е нещо напълно нормално.

 

Гърди – гърдите са толкова различни, че две с две няма еднакви. Има най-различни размери и форми, така че няма какво да се притесняваш как изглеждат твоите. Важното е да ги приемаш и да ги обичаш.

 

Ръце – колко пъти си излизала навън, облечена с жилетка или сако дори когато навън са страшни жеги, защото не искаш хората да виждат твоите ръце? Смяташ ги за прекалено отпуснати или прекалено дебели и затова предпочиташ да ги криеш от хората. Не бива обаче да криеш ръцете си, защото те са една от най-красивите и сексапилни части на женското тяло!

 

Устни – дори устните ти да не са естествено плътни, не трябва да се срамуваш от тях. Важното е да бъдат добре поддържани и да умееш да се целуваш с тях 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия