Няколко причини да пиеш вода сутрин на гладно

2016-07-25 16:46:00
Няколко причини да пиеш вода сутрин на гладно
Снимка: iStock

Знаеш ли, че японците са първите, които са открили ползите от водата за здравето и външния вид? Според тях пиенето на вода трябва да започне веднага, след като човек се събуди. Виж кои са основните стъпки на японската водна терапия:

 

- Веднага, след като се събудиш, трябва да пиеш вода и е добре да го направиш, преди да си измиеш зъбите. Според японците човек трябва да пие по 1 литър вода сутрин. В началото ще ти е трудно да пиеш толкова голямо количество, така че започни с 1 чаша и увеличавай постепенно;

 

- След като изпиеш водата, измий зъбите си. В следващите 45 минути не бива да ядеш и да пиеш нищо друго, дори кафе;

 

 

- Другото важно правило, което трябва да спазваш, е да не пиеш вода 2 часа след закуска, обяд и вечеря. Междинните хапвания не се броят;

 

Според японците спазването на подобен воден режим регулира кръвното, предпазва от заболявания на стомаха и дава достатъчно количество енергия.

 

Дори да не спазваш японската водна терапия, пиенето на вода на гладно има редица ползи за твоето здраве. Кои са те?

 

1. Подсилва имунитета – водата помага за поддържане баланса на течности в тялото, което пък отблъсква инфекциите.

 

2. Дава енергия – ако сутрин ти е трудно да се разсъниш, не посягай към чашата кафе, а към чашата с вода. Пиенето на вода на гладно стимулира производството на червени кръвни телца, което дава повече енергия на организма.

 

3. Прави кожата по-чиста – ако искаш да пречистиш кожата си от токсини, то пий достатъчно количество вода. Често пигментните петна се образуват заради струпване на токсини в кожата.

 

4. Ускорява метаболизма – пиенето на вода сутрин на гладно ускорява метаболизма с до 25% и помага за по-бързото храносмилане. Ако наистина искаш да се отървеш от килограмите, то трябва да пиеш по 3-4 литра вода дневно.

 

5. Лекува мигрена – често главоболието се причинява поради недостиг на вода. Редовният прием на вода на гладно ще ти помогне да се справиш с хроничното главоболие.

 

6. Пречиства червата – пиенето на вода на гладно пречиства храносмилателния тракт. Редовният прием на вода сутрин на гладно ще те предпази от проблеми със стомаха, както и от запек.

 

7. Изчиства токсините – всяко ходене до тоалетна води до изхвърляне на токсини от тялото, т.е колкото по-често пишкаш, толкова по-малко токсини ще трупаш.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия