Как да бъдеш във форма по време на лятната си почивка

2016-07-08 12:19:00
Как да бъдеш във форма по време на лятната си почивка
Снимка: iStock

Лятото е вече тук и повечето от вас сигурно вече са планирали къде ще почиват. Но колкото и да ти се иска да мързелуваш по време на почивката, добре е да отделяш време, за да се поддържаш във форма. Спокойно, не е нужно да ходиш на фитнес, има много приятни начини, благодарение на които да поддържаш тонуса и фигурата си. Кои са те?

 

Гмуркане – това е подходящ начин хем да разгледаш подводните красоти, хем да раздвижиш тялото си. На българското Черноморие има много места, които са подходящи за гмуркане, а и има много училища за водолази, където ще те научат да се гмуркаш. По време на гмуркане човек изгаря около 300 калории, благодарение на съпротивителната сила, която водата оказва на тялото.

 

 

Плуване – това определено е най-практикуваното лятно занимание. Плуването раздвижва всички мускули в тялото и се горят около 250 калории. Хубавото на плуването е, че снема стреса и натрупаното напрежение и дава възможност човек да остане насаме с мислите си.

 

Каране на водно колело – това е най-достъпният атракцион на плажа. Водното колело дава възможност човек да се разходи с приятели в морето, както и да тренира мускулите на краката и дупето. А всички искаме да имаме стегнати дупета, нали?

 

Волейбол – повечето младежи обичат да играят волейбол на плажа. Ако и ти си един от тях, то винаги носи волейболна топка със себе си, когато отиваш на море. Най-подходящото време за игра на волейбол е, когато не е прекалено горещо, т.е привечер. Тогава температурата на въздуха и пясъка са приятни и на човек чу е кеф да играе волейбол. Волейболът освен, че е приятно занимание, гори и калории – около 600. Ако не искаш ръцете ти да бъдат зачервени след игра с волейболна топка, то не я напомпвай на максимум.

 

Водни ски – карането на водни ски е забавно и екстремно. За съжаление, това удоволствие е по-скъпо от останалите и не всеки може да си го позволи. Карането на водни ски не е лесна работа, затова е добре да вземеш няколко урока от инструктор, преди да се качиш на тях. По време на карането на водни ски ще изгориш около 500 калории. Водните ски са подходящи за хора, които са в добра физическа форма и имат развити мускули на ръцете и краката.

 

Тичане/разходки по плажа – разходките и тичането на плажа рано сутрин и късно вечер са добър начин човек да се поддържа във форма по време на почивката си. Пясъкът не е твърда повърхност и поради тази причина оказва по-голямо съпротивление. Поради тази причина бягането по плажната ивица гори повече калории, отколкото по асфалт.

 

По време на почивката си е добре да внимаваш и с храната, която ядеш. Това, че си на почивка, не означава, че може спокойно да прекаляваш с вредната и калорична храна. Ако си на all inclusive, ще ти е трудно да игнорираш вкусните изкушения, но се опитай и наблегни на консумацията на плодове и зеленчуци.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия