Кой метод за епилация е най-ефективен?

2014-01-20 19:10:00
Кой метод за епилация е най-ефективен?
Снимка: freedigitalphotos.net

Думата епилация отдавна не е новост. Днес почти всяка жена, независимо на каква възраст е, се стреми да избягва излишната окосменост по тялото си. Обратният вариант е грозен и неестетичен. Известно е, че избавянето от растителността е сложна процедура, на която много отива максимата "Красотата иска жертви".

 

Съвременните дами прекрасно знаят как и с какво да се обезкосмяват. Но едва ли са наясно, че всеки метод за епилиране влияе негативно върху кожата. Затова използването на кремове и гелове, несъдържащи сапун, е задължително.

 

Жените, предпочитащи самобръсначката, са много. И това е обяснимо. Процедурата е бърза, безболезнена и евтина. Вече се предлагат и съвременни електрически самобръсначки за жени. които щадят кожата. Лошото е, че космите започват да растат още на втория-третия ден. Тук трябва да разсеем един мит, а именно, че след бръснене космите стават по-дебели, по-тъмни и растат по-бързо. Резултатите от много изследвания са доказали, че нито едно от трите не е вярно. Корените на космите, определящи характеристиките им, са достатъчно дълбоко под кожата, за да се влияят от самобръсначката.

 

Кола-маската е докарала до сълзи не една представителка на нежния пол, независимо че се е използвала още в древността. Ефектът след известен брой процедури е по-траен от бръсненето. Студената кола-маска е по-малко болезнена. Тя се препоръчва за ръцете и краката, а топлата - за епилиране на подмишнииите и интимните области.

 

 

Използването на електрически епилатор, т. е. отскубването на косъма заедно с корена, е доста болезнено, въпреки че при някои жени има траен ефект. Съществува обаче опасността след това косъмът да започне да расте навътре и да предизвика възпаление.

 

 

Кремообразните депилатори са по-надежден метод, ако кожата ви не е особено чувствителна. Те съдържат обикновено азотна киселина, която разгражда външната част на косъма. Ефектът е подобен на този при бръсненето. Трябва да се знае, че не бива да се оставя депилаторът да действа по-дълго време от посоченото в упътването.

 

Най-модерните методи за обезкосмяване са естествено, трайните. Такъв метод е лазерната епилация, при която се унищожава фоликулът на косъма. След тази процедура на мястото на стария фоликул е почти невъзможно да поникне нов косъм. Процедурата не е болезнена. При фотоепилацията мощен лъч светлинна енергия се насочва към окосмената част.

 

Ефектът е като при лазерната епилация. За съжаление и двата метода все още са доста скъпи, но пък липсата на болка и неприятни последици, както и трайният резултат си заслужават вложените средства.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия