Няколко бързи и лесни закуски за неделя сутрин

2016-06-13 18:18:00
Няколко бързи и лесни закуски за неделя сутрин
Снимка: Pixabay

Често се случва след купон да не ти се занимава с правенето на закуски, но и не винаги е възможно да си поръчаш храна за вкъщи рано сутрин. Предлагаме ти няколко лесни и бързи закуски, подходящи да си приготвиш още от вечерта.

 

1. Омлет във форма за мъфини: Супер бърза и лесна рецепта, изцяло съобразена с вашия избор на продукти. Идеята е просто да си приготвите всички продукти още от вечерта и да ги сложите в хладилника до сутринта. Например може да си нарежете в чиния кубчета сирене, маслини, кисели краставички, някакво готово за консумиране месо – например пушено пуешко, настържете си кашкавал или пармезан. Пригответе си и микс от подправки – например сол, черен и червен пипер, джоджен, или каквото друго ви се харесва. Вечерта преди купона покрийте чинията с кубчетата зеленчуци и месо с домакинско фолио, за да запазят свежестта си и я сложете в хладилника. До нея си отделете нужния брой яйца – горе долу по едно на слот за мъфин, т.е. ако вашата форма има 9 слота за мъфини, и вие искате да направите 9 мъфин-омлета, пригответе си 9 яйца. Някъде наоколо тях сложете и подправките, за да не ги забравите. На сутринта трябва само да сложите от всички продукти във всеки мъфин слот, а след това да овкусите с подправки и да запечатате с яйце (бъркано или цяло, по ваше желание). Печете няколко минути на фурна, докато яйцето се зачерви.

 

 

2. Плодово смути: Тази рецепта е не по-малко бърза, но със сигурност по-освежаваща и здравословна. Разбира се, винаги можете да я промените по ваше желание. Идеята е от вечерта да си приготвите плодовете, които обичате, нарязани на кубчета, както и да заредите формичките си за лед. Смутито можете да направите по избор с прясно или кисело мляко, както и да добавите мед. На сутринта просто извадете нарязаните плодове от хладилника (предварително увити във фолио за през нощта, за да запазят свежестта си), сложете ги в пасатора, покрийте с лед, добавете млякото, което сте избрали, и овкусете с мед по желание. Воала!

 

3. Яйца на очи, затворени в лучено кръгче: Лесна и бърза рецепта, също лесна за приготвяне от вечерта. Нужна ви е голяма глава лук, която да разрежете на рингове с ширина около 1 см. Имайте предвид, че във всеки ринг ще счупите по 1 яйце, така че не избирайте малки глави лук. Вечерта, приберете нарязаните рингове лук в чиния, покрита с фолио, в хладилника и ги оставете да пренощуват на тихо, докато се забавлявате. На сутринта просто поставете няколко от лучените рингове в тефлонов тиган, а във всеки от тях счупете по едно яйце. Овкусете с подправки по ваше желание.

 

4. Плодово мюсли: Класическа рецепта, полуготова. Нужни са ви пакет мюсли от магазина, готово за консумиране, плодове по ваш избор, както и прясно или кисело мляко (по ваш вкус). Вечерта просто си нарежете плодовете на късчета и ги приберете във фолио и в хладилника до сутринта. След като се събудите, забъркайте мюслито с млякото, добавете плодовите парченца и разбъркайте. Гарнирайте с мед по избор.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия