Кои са нещата, които загрозяват кожата ти

2016-03-23 14:55:00
Кои са нещата, които загрозяват кожата ти
Снимка: iStock

Цветът и състоянието на кожата не зависят само от гените, а и от начина, по който се грижим за нея. Всяка жена има навици за поддържане на външния си вид, без да предполага, че някои от тях вредят на кожата. Кои са те?

 

Не миеш лицето си след тренировка – задължително е да измиеш потното си лице след тренировка, защото потта запушва порите и води до образуването на пъпки. Затова винаги носи в чантата си свеж тоник и памучен тампон, с които да почистиш лицето си след края на тренировката. Същото се отнася и ако ходиш на плуване. Хлорът в басейните е най-големият враг на красивата кожа, затова почистването на лицето след излизането от басейна е задължително.

 

 

Носиш слънчеви очила – петната по бузите и носа могат да са причинени от слънчевите очила. Факт е, че само едно докосване на кожата с ръце може да предизвика зачервяване и акне. Затова трябва да държиш ръцете си далеч от лицето и редовно да почистваш смартфона си с дезинфекцираща кърпичка.

 

Не почистваш четката си за пудра, сенките и другите си гримове – повечето момичета използват една и съща четка за грим отново и отново, без да я мият. Те най-вероятно не знаят, че тя съдържа изключително много бактерии. Затова специалистите препоръчват четката да се изплаква след всяка употреба.

 

Използваш ексфолиант – според специалистите нещо толкова грубо може повече да навреди, отколкото да помогне. Затова е по-добре да използваш локален серум на местата, на които имаш нужда от ексфолиация.

 

Не обръщаш внимание на съставките на продукта – обикновено си взимаш любимите продукти, без да поглеждаш етикета. Това обаче може да доведе до раздразнение на кожата. Затова е препоръчително да избягваш сулфатите, които предизвикват свръхпроизводство на маслен себум и водят до появата на акне и да не купуваш продукти, съдържащи парабени, фаталати и синтетични аромати.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия