Как да се грижим за кожата на лицето?

2014-02-08 12:28:00
Как да се грижим за кожата на лицето?
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче иска да е красиво и да има хубаво, чисто лице със свежа и сияйна кожа. Особено в пубертета, кожата е много проблемна при някои тийнейджъри, заради акнето. То минава с годините и най-вероятно лицето ти ще се изчисти след някоя друга година, но трябва да полагаш грижи за да имаш възможно най-добър вид на кожата си.

 

В градските условия на живот, които имаме, сме заобиколени от всякакви замърсявания и това се отразява на кожата. Лицето е открито през целия ден и цялата нощ, поглъща всякакви мръсотии, прах, отрови, цигарен дим. Това означава, че грижата за кожата на лицето е задължителна.

 

Вечер. След като се прибереш вкъщи най-добре е да почистиш грима и замърсяванията от лицето си. Дневният крем, пудрата, фон дьо тенът, спиралата, моливът трябва да бъдат отстранени и да подготвиш кожата на лицето си за нощна почивка. Не заспивай с грим. Това е много вредно за кожата, защото запушва порите и могат да ти се появят пъпки или възпаления.

 

Има три стъпки, които трябва да изпълниш вечер. Използвай тоалетно мляко или течност за почистване на грим. Нанасяй с леки движения и не натискай, особено около очите, там кожата е много нежна. Използвай козметика, която не дразни очите, защото те са чувствителни и може да си навредиш ако използваш некачествена козметика.

 

 

Втората стъпка е тоникът. Тоалетното мляко почиства първия слой от кожата и отпушва порите. Тоникът премахва остатъците от грим и мръсотия по кожата, почиства в по-голяма дълбочина. Третата стъпка е нощният крем, който подхранва кожата и я подготвя за почивка.

 

Не използвай дневен крем през нощта или нощен през деня, защото те са различни и не са взаимнозаменяеми. Дневният крем има UV фактор, който предпазва кожата от вредните влияния на слънчевите лъчи, освен това е по-мазен и има функция да предпазва кожата и от вятър и вредни влияния. Нощният крем е по-лек и не може да защити кожата ти от слънцето, например. Той е създаден да хидратира и подхранва.

 

Сутрин. Сутрин може да минеш през същите 3 стъпки, които описахме по-горе. Нощният крем може да изкара още излишни неща от кожата ти като мазнина или мръсотия, така че не е лошо да почистиш още един път. Може да използваш и само сапун за лице и вода. Основен принцип при измиването е до 25 г. да се миеш с топла вода. Това е така, защото кожата ти сега е млада. След измиването, можеш да нанесеш дневен крем.

 

Не забравяй да се грижиш и за шията си. Нанасяй почистващи средства и там, кожата е много нежна. Движенията трябва да са меки, нежни и плавни.

 

За да имаш красива кожа, не забравяй, че е важно и менюто ти. Суровата храна е полезна за целия организъм, но има особено благотворно влияние върху кожата. Ако имаш по-сериозен проблем с акнето, обърни се към специалист, той ще ти предпише медицинска козметика, подходяща за твоята кожа.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия