Защо не можеш да се възбудиш?

2016-02-24 16:45:00
Защо не можеш да се възбудиш?
Снимка: iStock

От известно време си имаш гадже и въпреки че не ти липсва сексуално желание към него, забелязваш, че ти е трудно, а понякога дори невъзможно да се възбудиш. Защо се получава така?

 

Хубаво е да знаеш, че сексуалното желание и сексуалната възбуда са две различни неща. Първото е свързано с либидото, а второто е резултат от сексуална стимулация.

 

Най-вероятно ти се е случвало да си с гаджето насаме, то да иска да правите секс, а ти да предпочиташ просто да си лежите гушнати заедно. Не се притеснявай, на всеки се случва от време на време просто да няма желание за секс, без да има конкретна причина за това.

 

 

Липсата обаче на сексуална възбуда е проблем, на който трябва да се обърне внимание. Напълно нормално е връзката да търпи промени и да бъде една в началото и съвсем друга към настоящия момент. Под друга нямаме предвид по-лоша, а по-различна заради времето, което сте прекарали заедно.

 

Ако си от доста време с гаджето и всеки път сексът е един и същ, тоест по едно и също време, на едно и също място и в една и съща поза, то е съвсем нормално да се възбуждаш трудно, а понякога изобщо. При една секса едно от най-важните неща е разнообразието.

 

Другите причини да имаш проблеми с възбудата може да бъдат липсата на старание от негова страна, фактът, че често пропуска любовната игра и бърза към акта или че като цяло не е добър в леглото. Най-лесното решение е да смениш гаджето и да си намериш по-добър любовник, но най-правилното решение е да седнеш и да поговорите спокойно на четири очи. В никакъв случай не бива да му казваш, че не се справя в леглото. По-скоро му обясни кои са нещата, които ти доставят удоволствие, насочи го към ерогенните си зони и му кажи, че сексът с него ти харесва, но си сигурна, че нещата могат да се подобрят и това да се отрази положително и на двама ви.

 

Възможно е липсата на сексуална възбуда да е вследствие на хормонален дисбаланс, прием на наркотици, лекарства или наличие на заболявания, предавани по полов път. Ако смяташ, че е нещо от последните изброени неща, най-добре посети гинеколога си скоро.

 

Последната възможна причина за липса на сексуална възбуда е психологическа травма, породена от поредица незадоволителни сексуални контакта или изнасилване.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия