Как да се справиш с главоболието?

2016-02-16 11:52:00
Как да се справиш с главоболието?
Снимка: iStock

На всеки му се случва от време на време да го боли глава. Причините за появата на главоболие може да бъдат най-различни. Факт е, че острата и силна болка е в състояние да създаде дискомфорт у всекиго.

 

Ние те съветваме, преди да посегнеш към лекарствата, да опиташ да се справиш с проблема с помощта на алтернативната медицина. Виж нашите предложения:

 

1. Сложи парченце червено цвекло на слепоочията си. То е богато на олово и ще се справи със силната болка.

 

2. Компрес със сола и вода също ще ти бъде от полза. Може да опиташ и със загрята торбичка с морска сол, която да поставиш на челото си.

 

 

3. Опитай се да се отървеш от главоболието с лъжица канела, разбъркана в кисело мляко. След като разбъркаш хубаво, изяж сместа. Може да не ти допада на вкус, но помага при високо кръвно налягане, което може да е и причината за главоболието ти.

 

4. Вземи две салфетки и ги напои хубаво със студена вода и малко валериан. След това си направи компрес.

 

5. Ако имаш проблеми със съня и смяташ, че това води до появата на главоболие, пий в продължение на 30 дни сок от черноплодна офика. Пие се 3 пъти дневно но 50мл. Не бива да прекаляваш с препоръчителната дневна доза!

 

6. Може да се опиташ да се отървеш от главоболието, като масажираш определени точки от главата, които ще доведат до частично облекчение или до пълно премахване на болката в главата. Докосни слепоочията си и разтрий с кръгови движения, като движението трябва да е от слепоочието към бузата.

 

7. Може да облекчиш главоболието, като смесиш вино с резени лимони и лъжичка мед.

 

8. Вземи едно ледче и го увий в найлонов плик. След това го сложи с кърпа на челото и го дръж не повече от 5 минути.

 

9. Ако знаеш, че по принцип имаш ниско кръвно налягане и смяташ, че това е причината за главоболието ти, изпий едно кафе или друга напитка, съдържаща кофеин. Може да опиташ и със студени течности като айран със сол.

 

10. Изрежи лимонената кора от един лимон и я потопи за 10 минути във вряща вода. Направи компрес от получената смес или си направи масаж върху синусите, слепоочието, зад ушите и центъра на главата.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия