Как да почистваш кожата си

2016-02-20 16:58:00
Как да почистваш кожата си
Снимка: freedigitalphotos.net

Не е необходимо да прекарваш часове пред огледалото и да отделяш чак толкова много време , за да имаш хубава кожа. Но все пак кожата се отплаща за добрата грижа като изглежда перфектно. Можеш да постигнеш такъв вид с подходящ дневен режим.  За целта са нужни само три лесни стъпки и изключително малко време да отделяш за това сутрин и вечер. Ето ги и тях.

 

Първа стъпка – почистване. Всекидневно върху кожата ти се натрупват замърсявания от въздуха, които, в допълнение с омазняването, могат да запушат порите и да се появят пъпки и раздразнения. Затова е необходимо редовното измиване на лицето. Има специални продукти за тази цел, които са нежни към кожата, съдържат сапун, но не я изсушават (за разлика от традиционните), създават малко пяна и лесно отмиват лицето. Все пак много внимавай, когато избираш такъв продукт, защото той напълно трябва да бъде съобразен с кожата, за да не я изсуши или да не получиш нежелан ефект.

 

 

Втора стъпка – излющване. Следва ексфолирането на областта на кожата, с което премахваш натрупванията и мъртвите клетки. Те ѝ пречат тя да бъде блестяща и добре хидратирана. Излющващият лосион съдържа салицилова киселина, която изглажда кожата, без да я нарани. Нанасяй я с памучен тампон (или най-добре с тези, които се продават по магазините специално за тази цел) върху лицето и шията, като избягвай околоочната зона, тъй като е възможно да влезе в очите и да започне да люти. Този продукт се ползва без изплакване.

 

Трета стъпка – овлажняване. Всяка кожа се нуждае от хидратиране, за да бъде гъвкава, еластична и здрава. Така тя запазва своята младост по-дълго време. Вземи си лосион или гел, който да овлажнява кожата само там, където е необходимо, за да се поддържа оптимален хидробаланс. След нанасянето му кожата по-лесно абсорбира продуктите, които използваш след това. Отново нека споменем, че е важно тези продукти да бъдат съобразени с типа кожа.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия