Високи платформи

2016-02-18 16:28:00
Високи платформи
Снимка: freedigitalphotos.net

Високите платформи, заедно с високите токчета, ще бъдат доста носени и през следващите месеци. Въпреки че представителите на силния пол според проучване не харесват платформите, това няма да спре жените да носят този тип обувки.

 

Обувките на платформи са агресивни, но символизират духовно и физическо извисяване. За разлика от преди, сега се предлагат по-дебели и устойчиви токове. Някои от тях са изработени от светло-прозрачна (или цветна) и здрава пластмаса, което прави обувките леки, дори те да са боти или ботуши.

 

Тази година токът е голямото предизвикателство. Въображението на дизайнерите е стигнало до там, че се предлагат и такива с формата на куб, съставен от стъпаловидно застъпени геометрични форми или метални триъгълници, закрепени под ъгъл към подметката. Могат да се видят и токове, облечени в козина или в изкуствени рошави материи. Има и по-фрапиращи предложения като например обувката да е стъпила на пластмасови „сталактити”.

 

 

За пролетта ще бъдат актуални цветните обувки и платформи. Изработени от кожа или велур, те се открояват ефектно на фона на шарен или монохромен тоалет, но в контрастен на обувките цвят. Има идея брошките да започнат да се закачват на обувките, вместо на дрехите. Вече декорациите от мъниста, метал, кожа и дори въжета, пискюли, панделки, пластмаса, а характерен елемент на много модели обувки. Някои от тях са съсредоточени върху вариации с връзки за обувки – дори и при модели, където са лишени от естествената си функция.

 

Лятото ще преобладават сандалите в гладиаторски стил с каишки до коленете. Също така неизменна част от актуалната тенденция ще бъдат моделите с високи, но еластични платформи, изобретени от разноцветни материали или от имитация на змийска кожа.

 

За любителите на спортните обувки (маратонките), те ще бъдат превърнати в нещо като затворен сандал без пета, с цветна еластична каишка, обрамчваща петата.

 

Недей да гледаш на модата като нещо задължително, когато си купуваш обувки. Най-важното е да избереш най-удобните, защото обувките са от особена важност. Те понякога причиняват щети на краката, които остават за цял живот. Така че не се колебай и избери най-практичното и удобното. Само удобната обувка прави походката уверена, а фигурата и краката – гъвкави и стройни.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия