Храните, които ще те отърват от целулита и излишните килограми

2015-10-29 14:21:00
Храните, които ще те отърват от целулита и излишните килограми
Снимка: iStock

За съжаление, целулитът се среща при все повече млади момичета. За да се отървеш от него, трябва да спортуваш редовно и да се храниш здравословно. Виж кои са храните, които ще ти помогнат да се отървеш от целулита:

 

Годжи бери – той е изключително богат на витамини от групата В, витамин А, Е, С, желязо, фосфор, цинк, калций, мед, 8 есенциални аминокиселини и др. Също така годжи берито бори успешно целулита и е мощен антиоксидант. Препоръчителната дневна доза е 20-30 грама преди всяко хранене, като е препоръчително да бъдат накиснати за 10 минути в топла вода.

 

 

Кедрови ядки – те са полезни за сърцето, имат полезни мазнини и помагат при отслабване. Консумацията им стимулира секрецията на грелин – хормон, който подава сигнал на мозъка, че вече сме сити. Когато тези нива са високи, ние не изпитваме глад и не ни се ядат висококалорични неща. Също така се смята, че кедровите ядки подтискат формирането на мазнини в областта на талията – мястото, където се намират най-опасните мазнини, защото се събират около жизненоважни органи.

 

Пшенична трева – тя подобрява метаболизма и съчетана с редовни тренировки води до освобождаване на повече енергия и увеличаване на издръжливостта. Пшеничната трева води до изчистване на токсините от кръвта и подобрява тонуса на мускулите. При редовни тренировки тревата има много д0бър ефект при борбата с излишното тегло. Подходяща е за консумация под формата на фреш или смути.

 

Чия – в две супени лъжици чия има 33% от препоръчителната дневна доза фибри. Фибрите са изключително важни за организма, защото намаляват възпаленията, подпомагат чревната функция и ни карат да се чувстваме сити дълго време. С две супени лъжици чия си набавяме не само фибри, но и 18% от препоръчителната дневна доза калций, 50% от мангана, 24% от магнезия и 35% от фосфора.

 

Какао – суровите какаови ядки и суровото какао стимулират секрецията на хормона серотонин, известен още като хормон на щастието. Серотонинът подава сигнал към мозъка, че сме сити и така не ни се дояждат висококалорични храни. В същото време какаото намалява способността на тялото да разгради серотонина и той остава в тялото по-дълго време и съответно по-дълго време сме сити. В какаото има и антиоксиданти, които подобряват настроението.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия