Ранните признаци, които ти показват, че си бременна

2016-01-18 11:47:00
Ранните признаци, които ти показват, че си бременна
Снимка: iStock

Всяка жена усеща по различен начин бременността. При някои дами признаците на бременност се появяват доста рано и те разбират, че носят дете в утробата си няколко седмици след зачеването.

 

Виж кои са най-често срещаните признаци, че една жена е бременна:

 

Умора – това е един от първите признаци за бременност. Забелязала ли си как се чувстваш в последно време? Имаш много енергия или напротив? Умората по време на бременност обикновено се получава заради увеличените нива на прогестерона.

 

Изтощението обикновено е най-силно през първите 90 дни от бременността. През вторите 3 месеца може да се получи прилив на енергия, но към края на бременноста една жена обикновено се чувства много уморена. Затова е добре жената да си почива, докато е бременна, защото след като бебето се появи на бял свят, я очакват доста нощи, в които ще будува.

 

 

Сутрешно гадене – най-често се случва сутрин, но не е изключено да се появи и през останалата част от деня. На бременните може да им се догади от всякаква миризма или вкус.

 

Гаденето се получава вследствие на хормонални промени и на някои дами им минава след 3-ия месец. Други обаче нямат този късмет и повръщат до раждането на детето.

 

Смяна на настроенията – бременните жени сменят настроението си постоянно. И това е нормално заради хормоните. Но, разбира се, всяка жена е различна. Някои може да сменят настроението си на всеки час, други да са постоянно депресирани, а трети да се чувстват добре през цялото време.

 

Болезнени гърди – нормално е гърдите да те болят, ако скоро ще ти идва, но ако не е време за месечния ти цикъл, най-вероятно си бременна. Болезнените гърди е един от първите признаци на бременността. Промените при хормоните водят до увеличаване притока на кръв и гърдите постепенно започват да се подготвят за кърмене. Първите 3 месеца гърдите ти доста ще те болят, но след това ще свикнеш, защото тялото ти ще се адаптира към хормоналните промени.

 

Липса на цикъл – това е един от най-сигурните признаци, че една жена е бременна, стига обикновено цикълът ѝ да не е нередовен. Ако допускаш, че може да си забременяла, отиди в аптеката и си вземи тест за бременност.

 

Хапва ти се доста – бременните жени хем са гладни, хем им се гади от доста храни. Абе, с две думи никак не им е лесно. И докато от една храна им се гади доста, от друга мога да ядат постоянно и по много. Прекомерната консумация на всякаква храна обаче най-вероятно ще доведе до натрупване на излишни килограми.

 

Ходиш често до WC – бременните жени пишкат често, защото матката се разширява, а в тялото се натрупват течности.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия