Защо да използваш епилатор

2016-01-17 10:59:00
Защо да използваш епилатор
Снимка: freedigitalphotos.net

Жените се обезкосмяват по най-различен начин – едни предпочитат, кола маска, втори използват бръснач, трети епилатор. Всяка жена има право да използва този метод за премахване на космите, който я кара да се чувства добре. Но ние ще ти дадем малко информация защо епилаторът е един много добър избор.

 

Доказано е ,че епилаторът премахва и най-късите и фини косъмчета за повече от четири седмици (разбира се, трябва да избереш добър епилатор, за да бъде адекватен за такава процедура). Има такива машинки, които разполагат с 40 индивидуални пинсети, които успяват да уловят дори косъмчета с размер 0.5мм. В някои комплекти са добавени ексфолираща четка за тяло и почистваща четка за лице. Тях можеш да ги използваш заедно с твоя бюти ритуал за разкрасяване на лицето и тялото, като си осигуриш не само копринено меки и гладки крака, но и сияйна и чиста кожа на лицето и тялото. Трябва обаче да комбинираш и с крем, за да може краката ти да изглеждат много гладки след процедурата.

 

 

Епилация. Повечето епитатори вече разполагат с високочестотна система за масаж, която намалява неприятното усещане от епилацията (особено неприятно е, когато преди епилатор си си махала космите с бръснач например, тогава болката е доста по-голяма, тъй като косъмчетата са доста по-груби, но благодарение именно на тази опция, болката ще бъде редуцирана до минимум). Епилаторът отстранява косъмчетата и под душа за повече от четири седмици. Има продължително действие и не се нуждае от често презареждане.

 

Ескфолиация. Комплектите на повечето епилатори съдържат ексфолираща четка, която премахва мъртвите клетки и стимулира възстановяването на долните слоеве на кожата. Дизайнът и формата на повечето четки за тяло е с широка глава и твърди косъмчета, които почистват голяма повърхност от кожата и я оставят мека, нежна и сияйно свежа.

 

Почистване на лицето. Почистващите четки за лице достигат до контури, които са недостижими с ръце. Бръчици и фини линии, пори и неравности задържат остатъци от грим и замърсяване. Същото се наблюдава и при контурите около носа, където е доста трудно за почистване. Малката глава на четката в комплектите, която е с меки влакънца и косъмчета отстранява замърсяването и разкрива тена на лицето.

 

Епилаторите, които се предлагат в комплект с такива четки наистина си заслужават, защото по този начин правиш цял ритуал, който ще е от полза за кожата ти. Така че се възползвай.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Kitty Bloom
преди 8 години

Епилаторът е уред за древни китайски мъчения.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия