Храните, които горят излишните мазнини

2016-01-12 17:30:00
Храните, които горят излишните мазнини
Снимка: iStock

Ако искаш наистина да се отървеш от излишните килограми, трябва да спазваш подходящ за теб хранителен режим и да спортуваш редовно. Също така е добре да познаваш тялото си и да знаеш какви са ползите и вредите от различните хранителни продукти.

 

Учените установили, че хората, които съвестно се заемат с поддържането на отлична форма, имат повече от завидни крайни резултати. Повечето хора си мислят, че за да се отърват от излишните мазнини, трябва да изключат и тези от менюто си. Това обаче е груба грешка. По-скоро трябва да се освободиш от храните, които не можеш да изгориш със спорт и които се трупат под формата на мазнини основно около талията и корема.

 

Виж кои са 4-те храни, които ще ти помогнат да стопиш излишните килограми:

 

Ядки – ядките и бобовите култури са чудесен източник на магнезий и съответно на добро настроение. Благодарение на магнезия ще спиш добре и няма да преяждаш през деня. Ежедневният прием на магнезий подобрява качеството и дължината на съня и помага за премахване на мазнините около талията и корема. Също така той понижава риска от възпаления, нисък имунитет, Алцхаймер, рак, диабет и сърдечно-съдови заболявания.

 

 

Череши – сега не е сезонът на черешите, но лятото може да си ги похапваш на спокойствие. Те са богати на антиоксиданти, витамини и са изключително полезни за здравето.

 

Риба – тя е богата на омега-3 мастни киселини, които оказват благоприятно влияние на нервната система, увеличават производството на мелатонин и подобряват качеството на съня. А сънят е изключително важен за здравето, осигурява баланс в хормонално отношение и не изпитваш „вълчи глад” през деня, защото не си спал достатъчно. Тоест редовната консумация на риба ще те спаси от трупането на излишни килограми, преумората, преяждането и недоспиването.

Доказано е, че хората, които не приемат омега-3 мастни киселини нямат пълноценен сън и не си почиват пълноценно. Понеже нямат достатъчно енергия, те често налитат на нездравословни и висококалорични храни. Специалистите съветват да се приемат ежедневно омега-3 мастни киселини, за да предпазиш сърцето си и да предотвратиш появата на деменция.

 

Кисело мляко – то е богато на полезни бактерии, които почистват организма. Ако млякото е истинско, то ще ти осигури нужното количество калций за деня. Хората, които имат непоносимост към лактоза, могат да си набавят калция и по друг натурален начин. Важното е да приема достатъчно, за да може организмът да функционира правилно.

Доказано е, че дамите, които приеват достатъчно количество калций не натрупват излишни мазнини в областта на талията и корема.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия