Грешките, които допускаме при нанасянето на коректор под очите

2016-01-12 15:51:00
Грешките, които допускаме при нанасянето на коректор под очите
Снимка: iStock

Повечето момичета знаят, че прикриването на тъмни кръгове под очите става най-добре с помощта на коректор. Има обаче девойки, които не знаят как да го използват правилно и вместо да прикрият недостатъка, те го подчертават. Виж кои са 3-те най-често допускани грешки при прикриването на сенките под очите:

 

Коректорът не е подходящ за твоето лице – голяма част от представителките на нежния пол грешат още в магазина. Те отиват с идеята да си вземат коректор, който да прикрива сенките под очите им и си взимат такъв, който не само, че прави това, но и ги прави да изглеждат като мече панда. А това със сигурност не е търсеният от тях ефект.

 

 

За да не направиш тази грешка, трябва да си вземеш коректор, който да е с 1, максимум 2 нюанса по-светъл от твоята кожа. Ако кожата ти е жълтеникава или матова, вземи си коректор, който е със същата основа, а не с розов нюанс. Иначе рискуваш да не се слее с кожата на лицето ти и да ти стои като маска.

Текстурата на коректора трябва да е мека, лека и да се нанася лесно под очите. Добрите коректори не се напукват в продължение на часове и не стават на ленти под очите, а попиват в кожата.

 

Не слагаш коректора на правилните места – доста момичета си слагат коректора директно под очите, без да слагат фон дьо тен или пудра. По този начин обаче отдалеч си личи, че са ползвали коректор. За да избегнеш това, трябва да знаеш точно на кои места да сложиш коректор, така че да изглеждаш добре.

Специалистите съветват да нанасяш коректор от основата на окото под линията на миглите до края на окото, така че да можеш да го разнесеш встрани от веждата към косата, без да се вижда контур. Нанеси много малко количество върху клепача, така че цветът да е еднакъв, ако няма да си слагаш сенки за очи, а само спирала. След което нанеси малко количество коректор по стените на носа и разнеси хубаво контура, образувал се между скулата и окото, защото тази линия не трябва да съществува. Завърши грима си с добре подбран руж и спирала.

 

Нанасяш твърде голямо количество коректор под очите – за да се справиш с този проблем вместо четка или гъба използвай пръст. Опитай се да нанасяш коректора така сякаш рисуваш върху лицето си. Обърни специално внимание на фините линии и проблемните зони, като потупваш на местата, на които искаш да го фиксираш по-добре. Разнеси хубаво, за да няма ясна линия между коректора и останалата част от кожата на лицето.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия