Как да се разкрасиш в последния момент

2016-01-06 13:01:00
Как да се разкрасиш в последния момент
Снимка: freedigitalphotos.net

Гримът не е достатъчен, за да изглеждаш напълно добре. Налага се да направиш още няколко неща, за да бъде видът ти великолепен, а когато нямаш време често ги пропускаш. Ето кои са те.

 

Банята. Там е първата стъпка. Банята ще ти помогне не само да освежиш и почистиш кожата си, но и бързо да релаксираш. За целта избери такива продукти за тяло, които не само почистват, но имат и успокояващ аромат или такъв мирис, който на теб лично ти действа много ободряващо. Добре е също така да бъдат с хидратиращ и подхранващ ефект, тъй като по този начин ще си спестиш използването на лосион или крем за тяло, което, от своя страна, ще ти спечели време. За депилация избери продукт с бързо действие, отново за да не губиш време. Не пропускай и интимната зона, за която може да заложиш на измиващ лосион с дълготрайно освежаващо действие. Може да бързаш за някъде, но все пак трябва да бъдеш подготвена за всякакви ситуации. Сега е моментът да освежиш и цвета на косата си. За боядисване няма време, но би могла да използваш експресни оцветители, които подчертават нюанса или го възвръщат.

 

 

Пред огледалото. Преди да нанесеш грима, задължително се погрижи за лицето си. То трябва да изглежда свежо. Освен кремовете и маските с моментален ефект, задължително се погрижи и за нежната зона около очите. Умората най-силно личи там и издава дискомфорта. Вече има различни видове експресни грижи, концентрати и маски за околоочния контур, които намаляват бързо и видимо подпухналия вид на клепачите, тъмните кръгове под очите, а някои дори изглаждат евентуално появили се бръчици в тази зона. Ако нямаш нищо подобно под ръка, би могла да поставиш на затворените клепачи изстудени пакетчета от използван чай. Пет минути са на пълно достатъчни за действието им.

 

Накрая. Ако кожата ти е чувствителна, използвай крем и едва след това нанеси грима. След като си готова, не бързай да излизаш. Фиксирай грима с подходящ продукт, за да си сигурна, че няма да се разтече/размаже. След това се погрижи за ръцете си. Сложи крем, който да изглади кожата и лак, ако нямаш такъв. Ако нямаш време да го чакаш да изсъхне, сложи експресен изсушител.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия