Гримът

2015-12-29 16:02:00
Гримът
Снимка: freedigitalphotos.net

Гримът всъщност е бил използван още от древни времена. Египтяните приготвяли прахообразна смес от различни билки и растения за цвят и масла за спойка. Получената субстанция се нанасяла лесно върху очите. Първоначално била използвана, за да пази очите от слънцето, а по-късно очертаните клепачи се превърнали в разкрасяващо средство. Египетските търговски кораби пренесли съставките за грим в Римската империя. Там използването на макиаж било символ на охолен живот.

 

Едно от първите неща, които се забелязва в жената са именно очите ѝ. Тази част от човешкото тяло винаги издава много за характера на една жена, както и за емоционалното ѝ състояние. Почти всяка жена подчертава красотата на очите си със спирала, молив и очна линия. Ето няколко съвета относно гримирането.

 

 

Ако искаш да имаш омагьосващи очи и секси котешки поглед. За целта имаш нужда от черна очна линия, тъмни матови сенки в сиво или сиво-зелено, перлени изсветляващи сенки, спирала с цвят графит, мек молив за вежди. За да бъде гримът по-издръжлив, върху повърхността на клепача предварително се нанася пудра или фон дьо тен. Те отнемат излишното омазняване, заради което гримът пада лесно. След слоя пудра нанеси сенки с апликатор – сиви или сиво-зелени. Очната линия се поставя с бавно движение с постоянен натиск върху клепача, като започва от вътрешния ъгъл и завършва малко след края на окото. Не извивай линията нагоре - тази форма е неестествена за лицето, а вече и твърде ретро. Линията трябва да е максимално близо до миглите, за да не остават клоунски цветни пространства. За да не бъде рязък преходът между цветове и текстури, нанеси още един слой от сенките. По- тъмният нюанс се полага от външния ъгъл до най-изпъкналата част на окото. С изсветляващия грим покрий частта под чупката на веждата, като продължиш навън. Това ще уголеми оптически окото ти и ще даде повече светлина в тази част на лицето ти. С молива за вежди се оформя линията и ясно се очертават границите. Спиралата се нанася постепенно, като се избягват множеството пластове, заради които миглите се сплъстяват и залепват.

 

Опушен грим. За целта имаш нужда от тъмни прахообразни сенки – антрацит, опушено кафяво или цвят венге, светли – шампанско или ванилия, черен или сив молив, черна спирала. С молива се очертава цялото око, включително вътрешния ръб на долния клепач. Светлите сенки се нанасят от вътрешния ъгъл на окото към средата на горния клепач, на долния клепач - линия около сантиметър. Тъмните сенки се поставят от противоположната посока. Започваш от външния ъгъл, докато срещнеш двата цвята. За да олекотиш срещата и да размиеш границата за по-мек поглед, размеси с вълнообразни движения. За по-драматичен ефект сенките на горния клепач могат да се повторят с леко навлажнена четка. На долния клепач повтарянето не е препоръчително, за да не направи погледа унил. За да направиш миглите си оптически по-гъсти, имаш нужда от черен молив и много търпение. Между отделните снопчета мигли нанеси точици с молива, така че целият ти клепач да изглежда плътно обгърнат. Един слой спирала и гримът е завършен.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия