Как да изглеждаш добре на сутринта след грандиозен купон

2015-12-21 15:15:00
Как да изглеждаш добре на сутринта след грандиозен купон
Снимка: iStock

Декември месец определено е „най-махмурлийския“ месец в годината. Ако вече работиш, със сигурност ще ходиш на коледно парти с фирмата, а и на поне още няколко с приятелите си. И често тези партита са по средата на седмицата, прибираш се късно и часовете за сън не стигат. Ама изобщо!

 

Ако си прекалила с алкохола по време на партито, със сигурност на другия ден ще имаш махмурлук. Съветите ни няма да те спасят от него, но поне ще подобрят значително външния ти вид. И това не е никак малко!

 

Не си слагай фон дьо тен – кожата ти ще е изключително дехидратирана след партито и ще ти е доста трудно да си нанесеш лесно и гладко фон дьо тена. Затова е по-добре да намажеш лицето си с ВВ крем, смесен с малко количество хайлайтър. По този начин хем ще хидратираш кожата си, хем ще я просветлиш.

 

 

Намали подуването – ако си прекалила, с пиенето, на другия ден със сигурност ще си подпухнала. Добрата новина е, че има решение на този проблем и той се намира в кухнята ти. Напълни една широка купа с вода и сложи вътре кубчета лед и резенчета краставица. След това потопи лицето си вътре. Изисква се доза смелост, но резултатът определено си заслужава – подпухналата ти кожа и сивкавият тен ще се съживят на мига. След като свършиш с тази процедура, сложи под очите си две топли пакетчета зелен чай (подчертаваме топли, а не горещи!). Кофеинът, който се съдържа в него, ще намали зачервяването и тъмните кръгове.

 

Просветли кожата с ярки цветове – на другата сутрин, когато се гримираш, задължително трябва да използваш руж, но е по-добре той да бъде кремообразен. Също така е препоръчително да е със син подтон, който ще подчертае белотата на очите и зъбите и ще те направи да изглеждаш наистина добре.

 

Освежи тена си с коректор – коректорът, който по принцип използваш няма да ти свърши работа, за да прикриеш факта, че си „снощна“. Затова е добре да имаш на разположение и палитра от коректори с няколко различни нюанса – зелен, лилав и бежов.

 

Скрий зачервените очи – след няколко чаши и погледът ти става като на вампир. И това определено не е никак готино. За да прикриеш това, трябва да използваш молив за очи в телесен цвят, който да нанесеш само на долните клепачи. След това сложи 3 капки течен хайлайтър върху вътрешния ъгъл на очите, под веждите и по средата на клепачите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия