Познаваш ли езика на тялото?

2015-12-09 12:10:00
Познаваш ли езика на тялото?
Снимка: iStock

Не всеки човек може да разчита сигналите на човешкото тяло, но ако се научим, ще ни бъде много по-лесно да разбираме хората около себе си, когато комуникираме с тях.

 

Лимбичната система в мозъка се е развила преди много, много години. Тя контролира базисните реакции, от които зависи оцеляването и емоциите, свързани с тях. Няма значение човек къде е израснал и как е възпитан, когато се озове на ръба на пропаст, той няма да се наведе надолу и да падне, защото лимбичната система няма да му позволи да го направи.

 

 

Реакциите на системата са недвусмислени, незабавни и еднакви при всеки човек. Те се изразяват, благодарение на езика на тялото. Всяко бебе по света се цупи, когато майка му иска да го нахрани с храна, която не харесва и зениците му се разширяват, когато види родителите си. Има най-различни сигнали на човешкото тяло, които се разделят на две групи – реакции на комфорт и реакции на дискомфорт.

 

Когато чуем нещо неприятно, ние свиваме устни и очи, стискаме челюсти и брадичката ни се накланя леко надолу.

 

Когато видим нещо, което ни допада, веждите ни се повдигат, ръцете се отпускат и ние сме в приветлива поза.

 

Когато гледаме любимия човек, накланяме глава на една страна, зениците се разширяват, а устните ни стават по-червени заради кръвта, която нахлува в тях.

 

В случаите, когато човек говори едно, а мисли друго, тялото му издава колебание и дискомфорт.

 

Ако се научиш да разбираш езика на тялото, ще научиш много повече за хората около себе си, отколкото ако им задаваш въпроси, на които те могат да излъжат.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия