Здравните неразположенията, които всъщност те пазят здрав/а

2016-01-03 15:47:00
Здравните неразположенията, които всъщност те пазят здрав/а
Снимка: freedigitalphotos.net

Най-вероятно имаш някои неразположения като ринит, главоболие, кожен обрив и др. Да, вярно е, че не е никак приятно, но всъщност е доказано от специалисти, че този дискомфорт предпазва от някои други по-сериозно болести. Ето още информация по въпроса.

 

Екземата може да намали риска от рак на кожата. Този дерматологичен проблем кара кожата постоянно да се бори с патогенни елементи като бактериите и вирусите. Същият механизъм обаче може да действа профилактично срещу кожен рак в някои случаи, твърдят учени. Подсили ефекта, като приемаш рибено масло – освен че намалява оплакванията от екземата, то стопира потискането на имунната система, причинено от слънцето, и така подсилва естествената защита срещу рака на кожата.

 

 

Мигрената може да намали опасността от рак на гърдата. Не е напълно изяснено защо, но и мигрената, и карциномът на млечната жлеза са на хормонална основа. Може би чувствителността към хормоналните цикли, която е присъща на мигрената, действа по някакъв подобен начин и на податливостта на организма към рака на гърдата, като го намалява при определени типове на заболяването, предполагат специалисти. Ако искаш да си по-защитен/а и от двете болести, ограничи приема на алкохол, съветват лекарите. Наблюденията показват, че спиртните напитки отключват пристъпите на мигрена, най-вече при жените.

 

Хремата удължава живота. Течащият нос, сърбящите очи и усещането за тежест в главата сигурно те карат да се чувстваш зле, но хората, които страдат от алергичен ринит, са по-малко застрашени от развитието на  сърдечносъдови проблеми и инфаркт. Според учените алергията е знак за особености в организма, които го правят щ по-различен от останалите, и вероятно въздействат на имунната му система по начин, който я подкрепя в борбата с определени болести. Ако все пак предпочиташ да спреш да кихаш и пак да се грижиш за здравето си, посъветвай се с лекаря си за алтернативно лечение.

 

Кариесите намаляват вероятността от рак на главата. Това е така, защото кариесите се причиняват от вид киселина, произвеждана от определен тип бактерия, която обаче продуцира и други химически вещества, които предпазват от тумори. Колкото повече от тези бактерии са се полепили по зъбите ти, толкова повече кариеси ще се образуват, но и потенциалът ти за борба с рак на главата или на врата ще е по-голям.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия